DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ’TA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2017 - 6:42

/ kez okundu.
K.MARAŞ’TA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vatanı düşman işgalinden kurtarmak için 98 yıl önce Anadolu’ya Samsun’dan ilk adımı atışının yıl dönümünü Gençliğe armağan etmiş ve her yıl yurdun her yerinde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençli ve Spor Bayramı” olarak çoşku ile kutlanmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençli ve Spor Bayramı”nı her yıl 15-19 Mayıs tarihlerinde Gençlik Haftası adı altında bir çok Sportif ve Kültürel faaliyetler düzenliyor ve 19 Mayıs Bayram günü ise şenlikler düzenleyerek kutlama etkinlikleri tamamlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizlerde bu yıl Gençlik Haftasını dolu dolu etkinlikler ile geçirdik. Hafta boyunca tüm il ve ilçe spor merkezlerinde birçok branşta turnuvalar, gösteriler, Kültürel ve sosyal etkinlikler ile kutlandı.

SPOR FAALİYETLERİ

Gençlik Haftası 15 Mayıs 2017 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın Atatürk Anıtına Çelenk sunması ile star verildi. Program dahilinde; Atletizm, Basketbol, Sokak Basketbolu, Judo, Tekwondo, Wuhsu, Havalı Tabanca, Eskrim …. Vb. daha birçok branşta turnuvalar düzenlendi. Tunuvalar sonunda tüm katılımcılara çeşitli hediyeler ve madalyalar takdim edildi.

ANKARA’DA  GENÇLİK MERKEZLERİ TANITIM GÜNLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Ankara ATO Congresıum Sergi ve fuar merkezinde 81 ilin Gençlik Merkezlerinin Stantları kurularak yıl boyunca yaptıkları faaliyetlerin tanıtımını yaptılar. Özellikle Kahramanmaraş Standı büyük bir ilgi görerek ziyaretçi akınına uğradı. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Olmak Üzere birçok bürokratımız bunların yanında Kahramanmaraş Milletvekillerimiz standımıza gelerek bizleri onurlandırdılar. Stantta gelen misafirlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Gençlik Merkezleri Müdürü Ahmet Asım Demirdöğen, Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz stantların tanıtımını yaparak  hediyeler takdim ettiler.

GENÇLİK MERKEZLERİMİZDE Kİ FAALİYETLER

Kahramanmaraş Gençlik Merkezlerimizde Açılan resim sergileri, Hüsnü Hat Çalışmaları ve Ebru gibi bir çok sergi açıldı. Bunların yanında Gençlik Merkezinde Bir gün gibi bir çok faaliyetler gerçekleştirildi.

İLÇELERİMİZDE KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ilçelerimizde de bir çok faaliyetler ile kutladı. İlçe Kaymakamları, İlçe Protokolü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlerimiz Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra Gençlik Haftası Boyunca İl Merkezinde olduğu gibi bir çok faaliyet gerçekleştirerek koordineli bir şekilde haftayı çoşku ile kutladılar.

19 MAYIS BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

19 Mayıs Cuma günü  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Şube Müdürlerimiz, Sporcuları ile birlikte Antrenörlerimiz, Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneğimizin üyeleri ile Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Programı düzenlendi. Aynı günü akşamı Başta Kahramanmaraş Vali Yardımcımız Faruk Eraslan üzere İl Protokolümüz ve sporcularımız, çok sayıda vatandaşlarımızın Katılımıyla Osman Sayın Spor Salonunda Kutlama Programı düzenlendi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Törenin Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali KABAKCI törene katılan Protokolü ve tüm katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama programına hepiniz Hoş Geldiniz.

Bundan 98 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da Kurtuluş Ateşini Yakmak için ilk adımı attığı Samsun’da Silah Arkadaşları ile birlikte ülkenin İstikbalini kurtarmak için çalışmalara başlamış ve bu kutlu Diriliş Hareketinin ilk adımı olan 19 Mayıs tarihini Bir ülke için gençliğin ne kadar önemli bir zenginlik olduğunun bilinci ile bu gün Gençliğe armağan edilmiştir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tüm yurtta olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak İl ve İlçelerimizde tüm vatandaşlarımız ve Gençlerimiz ile birlikte coşkulu bir şekilde kutluyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu anlamda her yıl olduğu gibi 15-19 Mayıs tarihlerini “GENÇLİK HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak hafta boyunca Sportif ve Kültürel anlamda birçok faaliyetler gerçekleştirdik. Gençlerimize Sporcularımıza hem spor anlamında hem de Kültür Sanat faaliyetleri anlamında Turnuvalar, Gösteri maçları,  sergiler, konferanslar, tanıtım günleri ile dolu dolu bir haftayı geride bıraktık. Ayrıca Ankara ATO Conresıum da Gençlik Merkezleri tanıtım Günleri kapsamında bir stant açarak ilimizin Sanatsal ve Kültürel varlıklarının tanıtımını yaptık. Ankara’da yapılan Gençlik Merkezleri Standımıza Başta Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Milletvekillerimizin, Bürokratlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri son derece memnun etmiştir. Bu gün burada yapacağımız final gösterileri ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tamamlıyoruz.

Kurtuluş Savaşını Başlatmak İçin bundan 98 yıl önce Samsuna çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını bizlere bu hür ülkeyi armağan ettikleri için Şükran ve Minnet duyguları ile yad ediyoruz. Tüm Aziz Milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutluyor, törenimize katılan tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Açılış Konuşmalarının ardından Halk Oyunları Gösterileri, Sportif gösteriler, Sportif Başarılarımız ve Milli Sporcularımızın tanıtımının yapılmasını ardından. Misafirler spor branşlarının stantlarını incelemeleri ile birlikte Proğram tamamlandı

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.