DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ’LA GURUR DUYUYORUM

Son Güncelleme :

30 Mart 2015 - 8:25

/ kez okundu.
K.MARAŞ’LA GURUR DUYUYORUM
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün gayretlerden dolayı Kahramanlık payesi ile ödüllendirilen Kahramanmaraş’ın şimdi de muhacir şehir olmasından gurur duyduğunu ifade etti.

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Kahramanmaraş’ta yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardım amacıyla toplanan 56 tırlık yardım malzemesinin ilimize gelişi törenle kutlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ankara İl Başkanı Dr.Mustafa Nedim Yamalı, Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici ile kadın kolları teşkilatları, gençlik kolları teşkilatları ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Onikişubat Belediyesi Folklor Ekibi’nin gösterilerinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk olarak kürsüye çıkan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,böylesine anlamlı bir kampanyaya kendilerinin de dağıtım ağı ile hizmet edeceklerini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, Türkiye’nin çığır açan bir ülke olduğunu ifade ederek, Muhacir-Ensar ilişkisinin en güzel örneklerden birisinin yaşandığını söyledi.

Başkan Mahçiçek’ten sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti iktidarının Dünya’nın 5’ten büyük olduğunu ispatladığını ifade ederek: “Bugün AK Parti hükümetimiz göreve geldikleri 2002 yılından bu yana, ülkemizin bölgesinde lider bir ülke olma yolunda gayret ve çaba sarfetmişler ve bunda da başarılı olmuşlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bilge insan Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve hükümetimiz her zaman mazlumlaın yanında olduklarını göstermişlerdir. Esed zülmundan kaçan Suriyeli kardeşlerimizi bağrımıza basmış olmanın vermiş olduğu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Nasıl ki Maraş’ımız Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün başarı ve gayretlerinden dolayı Kahraman olmuş ise bu gün de Suriyeli kardeşlerimize yaptığı yardım ve desteklerle gündeme gelmiş ve Muhacir Şehir olmuştur. Bu şehirde yaşamaktan ve bu şehrin belediye başkanı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Böylesine anlamlı bir kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç ise AK Parti hükümetinin ülkemizde barınan 1 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimize yaptığı yardımların 4,5 milyar dolar olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı Metin Doğan ise Ankara’nın Seymenleri ile Kahramanmaraş’ın Edelerinin kaynaşmasının güzel bir örneğini gördüklerini ifade ederek, ilimize gelen 56 tır yardımından dolayı Ankara il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise bu yardım malzemelerinin aslında Ankara İl Başkanlığı tarafından değil, bu milletin kendisinin verdiğini ifade ederek: “Bu bir lütuf değil, bu bir yardım değil, bu Osmanlı zamanında beraberce yaşadığımız kardeşlerimizin hakkıdır. Milletimiz zor durumda kalan kardeşlerine her zaman olduğu gibi bir kez daha yardım elini uzatmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan, Ankara İl Başkanı Dr. Mustafa Nedim Yamalı’ya, Büyüşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ankara İl Başkan Yardımcısı Ramazan Arslan’a, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Korkutata’ya birer fincan takımı hediye ettiler.

Hediye takdiminin ardından Abdulhamithan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi’nin yaptığı dua ile tören sona erdi.

STC_3404 STC_3417 STC_3438

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.