DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş Dostluk Grubu Yardım Eli bu kez Kertmen Tilkiler’de

Son Güncelleme :

15 Mart 2016 - 12:43

/ kez okundu.
K.Maraş Dostluk Grubu Yardım Eli bu kez Kertmen Tilkiler’de
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

2014 Yılında Kahramanmaraş’ta kurularak Yaptığı yardımlar ve Sosyal etkinlikler ile adından söz ettiren gönüllü teşekkülü K.Maraş Dostluk Grubu, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinin merkeze en uzak Mahallelerinden olan Kertmen Mahallesi Tilkiler İlkokulu’na çeşitli yardımlarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta Dostluk Grubunun koordinesinde Hayırsever esnaf ve grup üyelerinin çabaları ile toplanan Kırtasiye,Ayakkabı,giyim ve spor malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Dostluk Grubu tarafından, merkeze 90 kilometre uzaklıktaki Kertmen Mahallesi Tilkiler İlkokuluna ulaştırıldı.

Kahramanmaraş Merkezden hareket eden grup iki saat süren yolculuğun ardından Kertmen-Tilkiler’e Mahallesine ulaştı. Dostluk Grubu Üyeleri Mahalle girişinde Muhtar, Öğretmen ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Tanışma ve Hediyelerin teslimi sırasında kısa bir konuşma yapan Dostluk Grup Başkanı Abdurrahman Akbaba Yardım ve gönüller arasında köprü olmak amacıyla Kertmen Mahallesinde  bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akbaba“Bugün burada, bu minik yavrularımızla bulunmaktan, onları sevindirmekten, sizlerle tanışmaktan ve bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Bu Buluşmaya vesile olan değerli Okul Öğretmenimiz Sadi Bağcı’ya çok teşekkür ediyoruz.

 Akbaba konuşmasının devamında ‘’İyilik Hareketi Dostluk Grubumuz Kahraman Şehrimizde her meslek grubundan hiçbir beklentisi olmayan bir grup gönüllü tarafından kurulmuş, amacı tamamen yardım ve sosyal dayanışma amaçlı bir kuruluştur ve her geçen günde büyüyerek devam etmektedir.Bugün burada bize Sosyal Medya üzerinden ulaşan Öğretmenimiz Sadi Bağcı’nın daveti ve talebi üzerine geldik,Buradaki amaçlarımızdan biriside insanlar arasında kaynaşmayı sağlamak,dayanışma duygusunu genç kuşaklara aktarmaktır.Daha öncede defalarca değişik Köy ve Mahalle okullarımızı ziyaret ederek Grup olarak bize ulaştırılan Okulumuz ve Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını  gönüllülerimiz hayır sahiplerinden temin ederek buraya geldik, güler yüzle karşılandık, sizlerin ve öğrencilerimizin yüzlerindeki gülümseme ve gözlerinizdeki umut ışığı bizleri daha da mutlu etmiş bu tür yardım ve dayanışma hususunda bize hız olmuştur. Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyoruz ve Yıl sonunda diğer mahallelerimizde yaptığımız uygulama gibi buradaki öğrencilerimizi karne hediyesi olarak il merkezimizde misafir edeceğiz ’’dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Kayan ise konuşmasında ‘’Dostluk Grubu üyelerini Mahallemizde görmenin mutluluğunu yaşadık,Yardımlaşma gibi güzel ve anlamlı bir etkinliğin yapılmasını önemsiyoruz,çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizleri de daha mutlu etmiştir,çok teşekkür ediyorum’’dedi.

Okul Öğretmeni Sadi Bağcı ise yaptığı konuşmada’’Dostluk Grubu üyelerinin ziyareti bizleri çok mutlu etmiş ve çok duygulandırmıştır,kendileri ile irtibata geçmemizin üzerinden kısa zaman içerisinde gelmesi hem öğrencilerimiz hemde bizleri sevindirmiştir,Okulumuzda gelen yardımlar sayesinde öğrencilerimiz okul formalarına kavuşmuştur,bu nedenle grup üyelerine ve yardımseverlerimize ayrı ayrı  teşekkür ediyorum’’dedi.

Kısa süren konuşmaların ardında okula geçilerek grup üyeleri tarafından temin edilen çeşitli hediyeler öğrencilere verildi.Başkan Akbaba daha sonra Okul Öğretmeni Sadi Bağcı ve Mahalle Muhtarı Mehmet Kayan’a Dostluk Grubu tişörtü hediye ederek Misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Yardım malzemelerinin tesliminden sonra ise Grup üyesi Kahramanmaraşlı Türk Halk Müziği sanatçısı Neslihan Baltacı tarafından türkü dinletisi gerçekleştirildi.

Dostluk Grubu Üyeleri Mahalle halkı ve kadınları tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerden oluşan Kahvaltı samimi bir ortamda hep birlikte yendi. Sohbetler edilip çayların da içilmesinin ardından Dostluk Grubu Üyeleri Köy gezisinin ardından okul önünde öğrencilerle birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından Kertmen-Tilkiler’den  ayrıldı.

Yardım etkinliğine Dostluk Grubu Üyeleri Abdurrahman Akbaba,Dilek Kızıldoğan,Adem Çetinkaya,Neslihan Baltacı,Ahmet Tilki,Meral Avşar,Hanifi Çöplü,Gülay Polat İşbilir,Harun Reyhan ve Fatih Kaplan katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3955

SATIŞ

32,3994

FARK

% -0.12
Dolar EURO

ALIŞ

34,7561

SATIŞ

34,7751

FARK

% 0.07
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,6431

SATIŞ

40,6589

FARK

% 0.2
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,5297

SATIŞ

35,5450

FARK

% 0.2
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7121

SATIŞ

23,7219

FARK

% -0.03
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.895,57

SATIŞ

3.981,47

FARK

% -0,14
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.434,73

SATIŞ

2.435,15

FARK

% -0,14
Dolar BITCOIN

FİYAT

62.308,58

DEĞİŞİM

-2.315

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER