DOLAR 32,4789 % -0.2
EURO 34,9429 % 0.3
GRAM ALTIN 2.436,83 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,21 % 0,56
BITCOIN 64.759,37 1.199
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş Din Bir Sen’den, Diyanet Sen’e Katılım

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 13:44

/ kez okundu.
K.Maraş Din Bir Sen’den, Diyanet Sen’e Katılım
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Din-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi, 300 kişilik üyesiyle Diyanet-Sen’e katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sivil toplum kuruluşları da birlik ve beraberlik yolunda adım atıyor.

Memur-Sen binasında gerçekleşen programda konuşma yapan Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan konuşmasında; “Kahramanmaraş Din birsen Diyanet sen birleşmesi Ülkemiz ve İslam coğrafyası için hayırlı olsun. Ateş çemberi içinden geçiyoruz. Tarih boyunca zor bir süreçten hala geçmekteyiz. Din görevli kardeşlerimizin okuduğu salalarla darbe girişiminde bulunanlara korku saldı. Hainlere fırsat vermeden mücadelemize devam edeceğiz. Zaman birlik, bütünleşme zamanıdır.”

Din-Bir Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdağ da konuşmasında;”Diyanet camiasında bulunan tüm sendikalara birleşme çağrısında bulunmuştuk. Ülkemizin son darbe durumunu görünce küçük şeyleri tamamen bırakmaya inandık. İstişareler sonucu Din Bir sen olarak Diyanet sen e katılmanın sevincini yaşıyoruz. Diyanet sen bizim sendikamızdır. Bundan sonra geriye dönüp bakma olmayacak, hep ileriye bakacağız. Hayırlı olsun camiamıza.”

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, iki sendikanın şubelerinin birleşmesinin teşkilata, Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını ve insanlığa umut olmasını diledi.

Sendika dendiği zaman akla sadece ücret gelmemesi gerektiğini ve değerlerin, manevi hassasiyetlerin olduğunu belirten Omurca, şunları kaydetti:

“Bizim sendikal anlayışımız farklıdır. Biz işin manevi boyutlarını düşünürüz. Manevi değerlerimiz var. Biz din görevlileriyiz. Değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İşte Diyanet-Sen’nin kuruluşundaki en önemli temel esas budur. Bu gün burada Din Bir Sen ile Diyanet-Sen’imizin müşterek bir araya gelmesi için burada bulunuyoruz. Bu birliktelik cidden önemlidir.”

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Hacıbey Özkan da 15 Temmuz’u anmaya devam edeceklerini, çünkü 15 Temmuz’da milletin iradesine, Türkiye Cumhuriyeti’nin beynine ve kalbine kast edildiğini söyledi.

Memur-Sen çatısı altında bulunduklarını ve Memur-Sen’in milli, manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri kucaklayan bir yapı olduğunu dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

“Memur sen in kurucusu Mehmet Akif İnan bu işi bir eylem olarak görmüş, ‘Her eylem beni yeniden diriltir, mezarlarımızdan destanlar yazılır’ der. Bu eylemi bazıları sanki ücret eylemciliği gibi kabul ediyorlar. Halbuki eylem dediği günde beş vakit namazdı. Biz şuanda ayaktayız, kıyamdayız birlikte bu mücadeleye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Ayrım falan yok. Din-Bir Sen Şube Başkanı Şevket Bozdağ ve Diyanet-sen şube başkanımız güzel bir örnek oluşturdular birlikte hareket etmeye karar verdiler.”

Konuşmaların ardından Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan tarafından, Din Bir Sen Şube Başkanı Şevket Bozdağ’a Diyanet Sen’in rozeti takıldı.

Heyet daha sonra Camilere yapılan hizmetlerden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ederek plaket takdiminde bulundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.