DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.126.192 2.402
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ BASINI ÇALIŞTAY ÖNCESİ İSTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Son Güncelleme :

24 Aralık 2017 - 15:13

/ kez okundu.
K.MARAŞ BASINI ÇALIŞTAY ÖNCESİ İSTİŞARE İÇİN TOPLANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Saffron Otel’de düzenlenen ve güzel bir ortamda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Arslan Deveboynu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ökkeş Saatçi, Ömer Kösebalaban, Erol Öner, Mehmet Taş ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Kent basınının sorun ve problemlerinin konuşulduğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile yapılacak Basın Çalıştayı için önerilerin söylendiği istişare toplantısında toplantıya katılan basın mensuplarının tek tek fikir ve görüşleri alındı. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Deveboynu, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak basının hep birlikte olduğu zaman güçlü olabileceğini söyledi. Gazetecilerin sorun, sıkıntı veya problemlerini konuşmak için toplandıklarını belirten Başkan Deveboynu, ayrıca Erol Öner ve Mehmet Taşı’da yönetim kuruluna aldıklarını duyurdu.

“ÇALIŞTAYDA GAZETECİLERİN PROBLEMLERİNİ KONUŞACAĞIZ” Başkan Deveboynu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “KMBGC olarak Büyükşehir Belediyesi ile bir çalıştayımız olacak. Çalıştayda biz Kahramanmaraş’ın ve gazetecilerin problemlerini konuşmak istiyoruz. Gazetecilerin kentte ne problemleri var? Gazeteci arkadaşlarımızın beklentileri nelerdir? Hizmet olarak iş olarak beklentileri nelerdir? Fatih Başkanla bir araya gelip böyle bir gündem oluşturacağız. Sizden aldığımız bilgiler ve donelerle gidip başkanımıza basındaki çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını, dertlerini anlatmak istiyoruz. Talepleri önüne koymak istiyoruz. Bunları da sizden almak istedik. Kendi başımıza bizim şöyle bir sıkıntımız var demek istemedik. Önemli olan çalışan arkadaşların problemlerini aktarabilmektir. Bugün burada toplanmamızın birinci sebebi budur. Bu arada cemiyetimize Erol Öner ve Mehmet Taş ağabeyimiz kaldı. Böylelikle de yönetim kurulumuz 7 kişiye çıkmış oldu. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz.”

“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZI KONUT SAHİBİ YAPMAMIZ LAZIM”

Başkan Yardımcısı Yüzbaşıoğlu ise şunları kaydetti: “Demokrasi ile yönetilen ülkelerde siyasi partiler olmazsa olmazıdır. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları da aynı durumdadır. STK’ların en önemlisi basın kuruluşlarıdır. Çünkü basın kuruluşlarının ayrı olarak hukuki bir görevi var. Biz burada bir kamu görevi yapıyoruz. Biz kendimizi küçümseyemeyiz. Son yıllarda dijital medya ve sosyal medya büyük önem kazandı. Bu kurumlar her geçen gün kendini geliştiriyor. Tabii bunların gelişmesi basının yükünü biraz aldı. Ama yazılı basın her zaman için güncelliğini korumaktadır. Biz bundan sonra üstümüze düşen görevi yapmak zorundayız. Bizim bu gazeteci arkadaşlarımızı konut sahibi yapmamız lazım. Bunların yolunu aramak lazım. Tabii bunları zaman içerisinde hallolacak. Güçlü ülkeler güçlü basın ile olur. Biz ne kadar güçlü olursak ülkemizde o kadar güçlü olur.”

“GAZETECİLİK BASİT BİR OLAY DEĞİL”

Genel Sekreter Erdoğanyılmaz’da şöyle konuştu: “Ben gazeteciler içerisinde bu konuda ticaret yapan veya para kazanan birisi değilim. Tamamen 30 yıldan bu yana dışarıdan size iştirak ediyorum. Ben özellikle gazeteci arkadaşlarımızın onuru üzerinde çok duruyorum. Yani gazetecinin onuru çok yüksekte olması lazım. Başka şehirlere gidiyorum. Oralarda gazetecilere verilen değeri gördüğüm zaman ve ardından Kahramanmaraş’a geldiğim baktığım zaman inanın üzülüyorum. Bu yüzden güçlerimizi birleştirelim, kol kola verelim. Hangi cemiyet olursa olsun önemli değil ama önemli olan tüm gazetecilerin kol kola girerek, gazeteciliğin onurunu yükseltmeleri gerektiğine inanıyorum. Gazetecilik basit bir olay değil. Gazeteci halkın düşüncesini, sıkıntısını, derdini idareciye götüren bir aracı kurumdur. Kendinizi küçümsemeyin. Gazeteci kamu hizmeti yapıyor. Devlet memurlarının, kaymakamın, valinin yaptığı işin aynısını yapıyorsunuz.”

Haber: Emre Akkış/Mustafa Kılınç

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.