DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,64 % 0,00
ÇEYREK A. 3.723,94 % 0,00
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.maraş 30 Yılda 5 Bin 170 Bebek Ölümü Önlendi

Son Güncelleme :

05 Mart 2015 - 6:56

/ kez okundu.
K.maraş 30 Yılda 5 Bin 170 Bebek Ölümü Önlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

30 yılda 5 bin 170 bebek ölümü önlendi

Kahramanmaraş’ta 4 ilden yönetici doktorların katılımıyla ilk kez düzenlenen YenidoğanSempozyumu’nda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, son 30 yıldaTürkiye’de 5 bin 170 bebek ölümünün önüne geçildiğini söyledi.

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi veÇukurova Neonatoloji Derneği işbirliğiyle bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik ilk kezYenidoğan Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar ile Adana, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş’taki yöneticilerin de aralarında bulunduğu aile hekimleri ve çocuk doktorları katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, sağlık alanında yapılan çalışmalarda son 30 yılda Türkiye’de 5 bin 170 bebek ölümünün önüne geçildiğini belirtti. Ahmet Yener, ilki gerçekleştirilen sempozyumu sürdürerek bebekölümlerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Sağlık alanındaki gelişmeler ülkelerin gelişmişlik yüzdesini gösteren göstergelerdir.Türkiye, bu konuda diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir dönüşüm ve gelişim gerçekleştirmiştir. Son 30 yılda Türkiye’de yaklaşık 5 bin 170 bebeğimiz bu alanda yapılan çalışmalar sayesinde ölmemiş ve şu anda aramızda yaşıyor. Bu sevindirici bir gelişme. İnşallah bu toplantı, ilimiz ve çevre iller için faydalı olur. Bir tane bebeğimiz dahi kurtulsa amacımız hasıl olur. İnşallah bu manada faydalı bir toplantı olur. Bu bir ilk ve bunun devamını da getireceğiz. Bu konuda katkıda bulunup toplantıyı önemseyerek geldiğiniz için tüm çalışanlarımız ve halkımız adına sizlere teşekkür ediyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.