DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.088.234 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayları Kamuoyuna Tanıtıldı

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2018 - 7:03

/ kez okundu.
İYİ Parti Milletvekili Aday Adayları Kamuoyuna Tanıtıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayları tanıtım toplantısı yapıldı.

Duygu Düğün Salonunda düzenlenen İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday adayları tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu İl Başkan Yardımcısı Tuna Meşe’nin yaptığı toplantıda, 26 aday adayı tek tek kürsüye gelerek kendilerini tanıttılar.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Davut Sarı, en donanımlı aday adaylarının partisinde olduğunu, bunun gururunu yaşadığını ifade ederek; “Bu topraklarda büyümüş, bu toprakların tozunu, toprağını yutmuş, bu toprakların havasını teneffüs Edip suyunu içmiş insanlar olarak iyi bir yolun yolcusu olmak için yola çıktık. Bu yol, iyilerin yolu. Bu yol, iyi bir Türkiye sevdalılarının yolu. Bu yol, iyi bir Kahramanmaraş isteyenlerin yolu. Bu yolda, milletle birlikte yürümek, milletin derdi ile dertlenmek, millet için beklentisiz bir koşu başlatmak vardır. Bu yolda, tırnağını toprağa saplayarak helal rızık kazanmanın derdinde olan ve bir Eyüp peygamber sabrı ile çalışıp didinen insanımızın derdi ile dertlenmek var. Gayemiz, ulaşamadık bir gönül, dokunmadık bir yürek bırakmadan yola revan olup; iyilerin zafere ulaşmasını sağlamaktır. İşte arkadaşlarımız; zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasına sebep olan bu ekonomik düzen yerine; herkesin hak ettiğini aldığı ve ülkemize, bölgemize, şehrimize faydalı olmak, mesleki ve akademik potansiyellerini insanımızla buluşturmak için aday oldular. Hayırlı olsun” dedi.

İl Başkanı Sarı’nın ardından aday adayları alfabetik sıraya göre kürsüye gelerek, konuşmalarını yaptılar.

İŞTE ADAY ADAYI TANITIM TOPLANTISINDAN İZLENİMLER

DOÇ. DR. BÜLENT MEŞE

1983 yılında Afşin Fatih İlkokulundan, 1989 yılında Afşin Lisesinden, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. 1997 yılında başladığım Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi İhtisasını 2002 yılında tamamladım.

Evli ve 3 kız çocuğu babasıyım. Eşim Türkiye İş Bankasından emekli oldu, halihazırda İYİ Parti Kahramanmaraş Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.  Büyük kızım Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi  2. Sınıf, ortanca kızım ortaokul 7 ve küçük kızım ortaokul 5. sınıfta  öğrenimlerine devam etmektedirler.

Boş zamanlarımda kitap okumayı, ailece doğada kamp kurmayı, trekking, sportif balıkçılık, Offroad yapmayı ve gitar çalmayı severim.

Evet, 24 Haziran’da ülkemizin geleceği için Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağız. Ülkenin kaderi belirlenecek. Parlamenter sistem bitecek Partili Cumhurbaşkanlığına geçiş yapılacak.

Açıkçası Partili Cumhurbaşkanlığını içime sindiremiyor ve adaletli bulmuyorum. Parlamenter sistemin demokrasiyi temsil ettiği düşüncesindeyim.

Peki, Neden İYİ Parti Neden ve milletvekili neden aday adayı oldum;

İYİ Parti kuruluncaya kadar, hiçbir siyasi partide aktif olarak yer almadım. Herkesin olduğu gibi benimde bir oyum vardı, sandığa gider tercihimi yaptığım partiden yana oyumu kullanırdım. Taaa ki İYİ Parti kuruluncaya kadar.

Hani diyoruz ya hep, İYİ Parti ihtiyaçtan doğdu. Evet, gerçekten de ihtiyaçtan doğdu. Eğer Türkiye’de bir şeyler yolunda gitseydi, demokrasi tam anlamıyla işleseydi,  hukukun üstünlüğüne inanılsaydı ne İYİ Parti doğardı ne de ben siyasete girerdim.

Özellikle son yıllarda baskıcı bir politikayla insanımız sindirilmiş, özgürce konuşamaz olmuş, şikayetlerini ve isteklerini dillendiremez olmuş durumda. En önemlisi milletimiz gerek siyasilerin söylemleri, gerekse de uygulanan politikalarla etnik gruplara ayrıştırılıp ötekileştirilmeye çalışılıyor.

Cumhuriyetin değerleri, kazanımları silinmeye, yok edilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin kurucusu, dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler ediliyor.

Çok kıymetli yol arkadaşlarım;

Bana göre ülkemizin bekası için en önemli sorun, Milli Eğitim Politikasının çökmüş olması. Bir milletin çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi eğitimle mümkündür. Bunun başka yolu yok. Bilgili, ahlaklı, cumhuriyetin değerlerine hakim, vatan sevgisi aşılanmamış gençler yetiştiremezsek işte o zaman Türkiye biter. Bu anlamda çok ama çok kaygılıyım. 16 yıldır maalesef, eğitimde geriye gidiyoruz.

Diğer yandan adalet kavramı anlamını yitirdi. Adalet, hakkın yerini bulmasıdır. Toplumda birlik ve beraberliğin sağlanmasında, barış ve huzur ortamının sağlanmasında adalet kavramı oldukça önemlidir. Ancak bu gün iktidar partisinin mensuplarının dahi adalete güveni kalmadı.

Bir ülkede geçmiş yönetimlere özlem duymak ne kadar acı ve kötü bir durum. Ama maalesef bu gün bu millet geçmiş yönetimleri özlüyor.

İşte saydığım ve vaktinizi çok almamak için sayamadığım tüm bu sebeplerin neticesinde, milletimizin arzusu üzerine İYİ Parti doğdu. İYİ Parti, ötekileştirmeden tüm milletimizi kucaklayan, insanımızın geleceğe umut bağladığı bir parti.

Sorunlara çözüm politikalarını sunarak kurulmuş, Ülke yönetimine talip iddialı bir parti. İnsanımızın kendini bulduğu, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan ve vaat eden biri parti.

Ben de bu çatı altında, Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi ve yol arkadaşlarıyla yürümekten onur duyuyorum. Bu benim için şerefli bir görev.

Evet, kıymetli yol arkadaşlarım;

Sözü daha fazla uzatmayacağım, Ben Cumhuriyet çocuğu olarak doğdum, devletimin imkanlarıyla okuyup, Bülent Meşe oldum. Benim bu devlete çok borcum var. Bu borcumu bu güne kadar hekimlik yaparak ödemeye çalıştım. Ancak şimdi bize emanet edilen Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak, ülkeme ve şehrime hizmet etmek için milletvekili aday adayı oldum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Hepinizi tekrar sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

DR. MÜJGAN ÖZDARENDELİ

1969 Yılında Almanya’da doğdum. İlk ve orta öğretimini Almanya’da tamamladım. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başladım, 1991 yılında öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kadın doğum uzmanlığı eğitimine başladım. 1997 yılında kadın doğum uzmanı olarak Kahramanmaraş Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezinde göreve başladım. 4 yıl aynı kurumda Başhekimlik görevini yürüttüm. 2003-2008 yılları arasında Kahramanmaraş Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesinde kadın doğum uzmanı olarak görev yaptım. 2008 yılından buyana özel bir hastanede görev yapmaktayım.  Evli ve iki çocuk annesiyim.

Daha önce hiçbir siyasi partide görev almadım, İYİ Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldum ve ardından İl Başkan Yardımcılığı görevine seçildim. Milletvekili aday adayı olmak için görevimden istifa ettim.

Neden İYİ Parti ve neden milletvekili aday adayı olduğuma gelince;

Aslında partimizin bir birinden değerli diğer aday adayı arkadaşlarım gibi beni de milletvekili aday adayı olmaya iten sebepler hemen hemen aynı şeyler. Uygulanan yanlış politikalar neticesinde ülkemizin bir bilinmeyene doğru gidişi, bize emanet edilen Cumhuriyetin değerlerinin silinmeye, demokrasiye gölge düşürülmesi. Bunları elimiz kolumuz bağlı uzaktan seyredemezdik. Bu vatanda kendini borçlu hisseden, Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanarak kendini bulmuş, bir milletin ferdi olarak demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanıp, kutsal değerlerimize sahip çıkmak için, vatan için, millet için elimi taşın altına koyarak ben de varım dedim.

Neden İYİ Parti;

16 yıldır, tek başına elinde her türlü imkanı bulunduran bir iktidarın ülkede yolunda gitmeyen işler için sürekli muhalefeti suçlaması sizce de abesle iştigal değil mi?

Hukukun üstünlüğüne inanan ve demokrasiyi özümsemiş milletimizin ülkemizin geleceğine dair kaygısı maalesef en üst seviyede. Ülkemizde resmen tehlike alarmları çalıyor.

16 yıldır, elinde her türlü imkanı istediği gibi kullanan siyasal iktidar, en başta, bir milletin çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi için şart olan Milli Eğitim Politikamızı yerle bir etti. Ülkemizi, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, milli şuurla yetişen, bilgi ile donatılmış gençliğe emanet etmek şart. Ancak maalesef üzülerek söylemem gerekiyor ki; bu gün uygulanan Milli Eğitim Politikasıyla tarihini bilmeyen bir gençlik yetiştirilmeye çalışıyor. Ben çocuklarımızın geleceğinden kaygılıyım.

Önemli bir genç nüfusa sahip Türkiye’mizde, sanayisi ile teknolojisi ile bilim de ve ekonomide gelişmiş ülkeler arasında yer alıp rekabet etmesi gerekirken, üreten bir toplum yerine tüken bir toplum olmaya mahkum edildik.

Ülkemizin etrafı ateş çemberine dönmüş, kuzeyimizden, okyanus ötesinden gelip sınırlarımıza yerleştiler. İçte ve dışta güvenlik sorunumuz var. Sıfır terörle ülkeyi teslim alan iktidar ülkede gerginliğe sebebiyet verdi.

İşte böyle kaygılı bir ortamda, sorunların çözümlerini sunarak, ülkesini seven İYİ insanların bir araya geldiği, İYİ Parti doğdu. Milletini ayrıştırmadan kucaklayan, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne inanan, ileri demokrasi için çalışan İYİ Parti’de bende kendimi buldum.

Kurulduğu günden bu yana Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Meral Akşener ve yol arkadaşlarıyla yürümek benim için en büyük onur.  Bir nebze olsun bu kutlu yolda faydam olduysa da ne mutlu bana.

Niçin milletvekili aday adayı oldum

Türk devleti ve Türk milleti yeniden bir kuvay-i milliye ruhu ile dirilsin diye,

Adaletin ve liyakatin ortadan kaldırıldığı, mazlumların haklarının çiğnendiği, bir düzene karşı; yeniden adalet ve liyakat temelli bir düzeni sağlamaya çalışmak için,

Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasına sebep olan bu ekonomik düzen yerine; herkesin hak ettiğini aldığı ve mazlumun hakkının mazluma verildiği bir ülke için,

Şehrimin kaybolan ticari itibarını yeniden kazanması, yok edilen tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması, turizm potansiyeline yeniden kavuşması için,

Ülkeme ve şehrime faydalı olmak, mesleki ve akademik potansiyelimi insanımızla buluşturmak için ,

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak için,

Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu ile hep birlikte Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak ve İYİ Parti’nin iktidarında ülkeme ve milletime hizmet etmek için aday adayı oldum.

En büyük dileğim, hızla kaosa sürüklenen güzel ülkemin yarınları için yakılan ışıkların Kahramanmaraş’tan, Antep’ten, Hatay’dan, Hakkari’den, kısacası ülkemin en ücra köşesinden başlayarak her yere yayılan umudu aydınlatan bir güneş olmasıdır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olmasıdır.

MDK ÜYESİ AV. GÜNAY KODAZ;

Kurucular Kurulu Üyesi ve Doğrusu 10 yıldır siyasetin içindeyim ama ilk kez heyecanlıyım. İlk kez bir konuşmayı yaparken nereden başlasam diye düşünüyorum. Sebebine gelince çok uzun bir yoldan geldiğimizi çok uzun bir yolculuktan geçtiğimizi bugünleri görebilmemizin başkalarının hayal edemediği bir süreçten geçtiğimizi ama bu günleri görebilmeyi yaradan bize nasip ettiği bir süreç yaşıyoruz, bu nedenle çok heyecanlıyım.

Ben 1972 tarihinde Kahramanmaraş Elbistan ilçesinin İğde Kasabasında doğdum. 16 çocuklu bir ailenin 6 kızından birisiyim. Şansım yaver gitmiş olmalı ki bu bölge de eğitimime babam hiçbir şekilde karışmadı ve 3 mesleğin sahibi oldum. Eğitim hayatımı rahatlıkla sürdürebildim. Ben bir hemşireyim. Tarih öğretmeniyim. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ayrıca Uluslararası İlişkiler mezunuyum. İyi derece de İngilizce biliyorum.

Bu bölgede siyaset yapmak isterken hiçbir şey yapamazsam kız çocuklarının okutulmasında katkım olur diyerek burayı tercih etmiştim. Bu nedenle de Kahramanmaraş’tan hiç vazgeçmedim. Vazgeçmeyi de düşünmüyorum.

Beni içinizdeki çoğu arkadaşım tanır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun yıllar siyaset yaptım. Hanımefendiyi 2007 yılında tanıdığım gün liderimiz bu hanımefendi olmalı diyerek peşine düştüm. O günler iç dünyam da peşine düşmüştüm. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra da fiilen yaklaşık 3 yıldır kendisine yol arkadaşlığı kardeşlik yapıyorum. Partimiz için kurulamaz denilen bir partinin kurulmuş olmasını n seçimlere giremez denilen bir partinin seçimlere giriyor olmasının haklı gururunu yaşıyoruz hep beraber. Bu mana da ben İYİ Parti’nin Kahramanmaraş’ta yapılanmasına katkısı olan her arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hakkınızı helal edin lütfen. Unutmayalım biz de bir söz vardır bir elin nesi var iki elin sesi var derler. Bizler iki el olmaya o sesi çok uzaklardan duyurmaya Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmayı hedeflemiş bir topluluğuz. Bizim temel hedefimiz öncelikle Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamak aynı zamanda da iktidar olmasını sağlamaktır. Bu mana da aday adayları arkadaşlarımızın konuşmalarını izlediğim de ve dinlediğim de hassasiyetlerini görüyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Teşkilatlarımız elbette ki zorlu bir süreçten geçti. Bundan sonra da zorlu bir sürecin içerisinden geçecek. Ben teşkilatlarımızla ilgili çalışmalar da daha evvel de kongre sürecinde söylemiştim. Asıl yükün siz hanımefendiler de biz hanımefendiler de olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Bu yükün gençlerimiz de olduğunu söylüyorum ve bu mana da hanımefendileri ve gençleri hep dinamik 60 gün boyunca Cumhurbaşkanını seçene kadar gece gündüz uyumamaya davet ediyorum. Bir şey daha belirterek sözlerimi sonlandırmak istiyorum.

Ben İYİ Parti’nin bilmeyen arkadaşlarımız için söylüyorum 200 kurucusundan biriyim. Hanımefendi 50 kadın 150 erkekle yol yürümeye başladığında yanındaydım. Şimdi de Merkez Disiplin Kurulu üyesiyim. Kendisine olan Cumhurbaşkanlığı yolunda ki zerre kadar katkım benim için onur olur. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.
DR. FARUK ATLI;

Türk demokrasi hayatında görülmemiş hızla kısa zamanda çok güzel ve büyük işler başardık ama işimiz henüz bitmedi. Namık Kemal’in dediği gibi felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten, diyerek yola çıkmış cesurlar ordusuyla birlikte gece uyumayacağız, gündüz oturmayacağız. Sonunda mevcut iktidara ‘Tamam’  diyerek Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendiyi, Cumhurbaşkanı yapacağız. Mecliste de iktidar olacağız. Ben her insanın devletine, milletine, yaşadığı şehre, hemşerilerine, ailesine, akrabalarına, mensup olduğu fikri gruplarına karşı sorumluluğu olduğunu düşünen; onlar için fedakârlıkta bulunarak çalışması, mücadele etmesi gerektiğine inanan bir insanım. Bu nedenle ömrüm mücadele ile geçti. Bundan sonrada ülkemde adalet tekrar mülkün temeli oluncaya, eşitlikçi-kucaklayıcı yeni bir parlamenter sistem gelinceye, üretim ve istihdam odaklı yatırımlarla ülke ekonomisi düzeltilinceye, tarım ve hayvancılıkta tekrar ihracat yapan ülke haline gelinceye; eğitim, sağlık, iç ve dış ilişkilerde milli politikalar oluşturuluncaya, gençlerimiz geleceğe güven ve umutla bakacak hale gelinceye kadar bu mücadeleme devam edeceğim. Bu nedenle ülkenin birikmiş problemlerine çözüm önerilerimi üst düzeyde gündeme getirebilmek amacıyla şu zamana kadar K.B.B. Hekimi olarak hizmet ettiğim milletime bundan sonra parlamenter olarak hizmet etmek amacıyla İyi Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olarak karşınızdayım. Her biri cesur, birikimli, ülkenin ve Kahramanmaraş’ın problemlerine hâkim, bu konuda çözüm önerileri ve bu önerilerin arkasında duracak dirayette olan tüm milletvekili aday adaylarımızla birlikte kol kola, omuz omuza iyi partimizi şahlandırmak için var gücümüzle çalışarak başaracağız, başaracağız, başaracağız. Gazamız mübarek, yüce Allah yar ve yardımcımız olsun.

İYİ Parti’nin 26 milletvekili aday adayları ise şu isimlerden oluşmakta:

İşadamı AdemÜnaldı, Avukat Ahmet Çabukel, Dr. Arif Zeki Akat, Doktor Bülent Meşe, Su Ürünleri Mühendisi Eray Şeker, Avukat Fatih Kızdırıcı, Op. Dr. Faruk Atlı, Avukat Günay Kodaz, Ateşe Hacı Veli Bitirli, Diş Hekimi Handan Ganiyusufoğlu Yücel, Emekli Öğretmen Hatice Serap Dertli, Jeoloji Mühendisi İrfan Mert Yıkan, Prof. Dr. Mehmet Kaya, Emekli Bürokrat (Ressam) Memik Kibarkaya, Mehmet Sarıkaya, İş Adamı Mustafa Bastırmacı, Emekli Öğretmen Mustafa Bölükbaşı, Dr. Müjgan Darendeli, Avukat Neslihan Koca Nergiz, Bürokrat Rifat Bolat, Dr. Sadi Günen, Eczacı Saadettin Demircioğlu, Harita Teknikeri Selçuk Kurtsatar, Müteahhit Erdal Kurtoğlu, Halkla İlişkiler Uzmanı Şule Arıkan, Yönetici Faruk Bektaş.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.