DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İTFAİYE’DEN GÖKSUN’DAKİ OKULLARDA EĞİTİM VE TATBİKAT

Son Güncelleme :

05 Mart 2015 - 14:17

/ kez okundu.
İTFAİYE’DEN GÖKSUN’DAKİ OKULLARDA EĞİTİM VE TATBİKAT
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, okullarda, fabrikalarda ve kamu kurumlarında başlattığı ve il geneline yaydığı ‘’Yangın Güvenliği Eğitimi ve Deprem Tatbikatları’’na aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitmenleri ve AKMOD Gönüllüleri, Göksun İstiklal Ortaokulu, Göksun İstiklal İlkokulu, Göksun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih İlkokulu ve Ortaokulu’nda, Yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitim ve tatbikatları yaptı. Yangın Güvenliği ve Deprem Farkındalık Eğitim programlarına, okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve personelin tamamı katıldı.

Slayt eşliğinde yapılan sunumda, yangın-yangın tedbirleri, yangın anında tahliye ve depremlerde doğru hareket tarzı konusunda bilgiler verildi.

Teorik eğitimlerin ardından tatbikatlara geçildi. Yangın anonsunun yapılmasıyla, tüm okul personelleri, İtfaiye ve AKMOD Gönüllüleri’nin yönlendirmesiyle, sunumlarda anlatıldığı şekilde, doğru, hızlı ve panik yapmadan okul bahçesinde toplandılar. İtfaiye eğitmenleri  yangın söndürme tüpünün kullanılışını göstererek bazı öğrenci ve öğretmenlere pratik yaptırdı. Son bölümde İTFAİYE 110 ihbar hattı arandı. Okula gelen itfaiye aracı üst katlarda mahsur kalan öğrencileri kurtardı. İtfaiye ve AKMOD Gönüllüleri binadaki yaralıları okul bahçesine taşıdı.

Eğitimin sonunda okul idarecileri, İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitmenlerine ve AKMOD Gönüllüleri’ne teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.