DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İŞSİZDİ, GİRİŞİMCİLİĞİ İLE BÖLGENİN UMUDU OLDU

Son Güncelleme :

22 Haziran 2016 - 10:40

/ kez okundu.
İŞSİZDİ, GİRİŞİMCİLİĞİ İLE BÖLGENİN UMUDU OLDU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Çilek tarlasında çalışan işçiler Kadınların çilek toplaması Girişimci Abdurrahman Aydoğan ile röportaj Çileklerin satışa hazır hale getirilmesi Çilek detayları İşsizken girişimciliğiyle bölgenin umut oldu Kahramanmaraş’ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlarken işten ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kalan girişimci, kurduğu çilek bahçesiyle hem 100 ailenin umudu oldu hem de bölgenin kaderini değiştirdi Girişimci Aydoğan: “Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor” İSMAİL HAKKI DEMİR – Kahramanmaraş’ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak işten ayrılarak bir süre işsiz kalan girişimci, aldığı destekler sayesinde kurduğu çilek bahçesiyle hem bölgenin hem de 100 ailenin umudu oldu.

Çilek tarlasında çalışan işçiler
Kadınların çilek toplaması
Girişimci Abdurrahman Aydoğan ile röportaj
Çileklerin satışa hazır hale getirilmesi
Çilek detayları
İşsizken girişimciliğiyle bölgenin umut oldu
Kahramanmaraş’ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlarken işten ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kalan girişimci, kurduğu çilek bahçesiyle hem 100 ailenin umudu oldu hem de bölgenin kaderini değiştirdi
Girişimci Aydoğan:
“Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor”
İSMAİL HAKKI DEMİR – Kahramanmaraş’ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak işten ayrılarak bir süre işsiz kalan girişimci, aldığı destekler sayesinde kurduğu çilek bahçesiyle hem bölgenin hem de 100 ailenin umudu oldu.

Onikişubat ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi’nde yaşayan 40 yaşındaki AbdurrahmanAydoğan, 2006 yılına kadar inşaatlarda soğuk demir ve kalıpçılık yaparak geçimini sağladı. Daha sonra bir beyaz eşya firmasında tezgahtar olarak çalışıp emeğinin karşılığını alamadığı gerekçesiyle ayrılan Aydoğan, azmi ve devlet desteğiyle başarılı girişimcilik hikayesine imza attı.

İşten ayrıldıktan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek tarımla uğraşmak istediğini ileten Aydoğan, görevlilerin kendisine çilek ve böğürtlen üretimi gibi projeler sunması üzerine, çilek yetiştirme fikriyle girişimlerine başladı.

Kahramanmaraş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek aldığı 15 bin lira değerinde malzeme desteğiyle çilek yetiştiriciliğine başlayan Aydoğan, hem civarındaki 100 aileye yeni bir iş kapısı araladı hem de bölgenin kaderini değiştirdi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç iş deneyiminden sonra bir süre işsiz kaldığını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ndeki görevli mühendislere, üretim yapmak istediğini söylediğini aktardı. Mühendislerin kendine sunduğu çilek ve böğürtlen üretimi projesiyle girişimciliğe başladığını kaydeden Aydoğan, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu’nun da desteğiyle güzel işler yaptığını söyledi.

Yanında 15 aile çalışıyor

Devletten 12 bin lira malzeme desteği alarak çilek üretimine başladığını anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

“İşten ayrılmışım, 5 kuruş paramız yok. Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu’nun yanına gittim. Malzeme için destek istedim. Mustafa Valimiz de sağ olsun ‘Madem canla başla bu işle uğraşıyorsunuz ben size kefilim’ dedi ve gerekli yerlere talimat verdi. Öylece 2008 başında 5 dekarlık alana çilek bahçemizi kurup işe başladık. 12 bin lira malzeme teşvik verdiler. 5 dönümü çok zor şartlar altında kurduk. Çok zorlandık ama valiliğin desteği çok iyi geldi.”

Aydoğan, 5 dönümlük bahçeyi kurdukları ilk yılda bölge topraklarında görülmemiş parayı kazandıklarını, sonra işi ağabeyiyle daha da büyütmeye karar verdiklerini belirtti. Beş dönümle başladıkları araziyi 25 dönüme çıkarttıklarını anlatan Aydoğan, şimdi çok ciddi gelirler elde ettikleri gibi yanlarında 15 ailenin çalıştığını söyledi.

Abdurrahman Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bize bu desteğin verilmesiyle bir anlamda mahallenin de kaderi değişti. Düşünün ben 5 dönümle işe başlamıştım. Şimdi mahallede kurulu çilek tesisleri 200 dönümün üzerine çıktı. Aslında bu işe başladığımızda bizimle dalga geçenler oldu. Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor. Bizim başlattığımız kıvılcımla bölgemize çok güzel bir girdi oldu çilek. Çok ciddi gelirler elde ediyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.