DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İSLAMOFOBİ ANLATILDI

Son Güncelleme :

22 Mart 2016 - 8:41

/ kez okundu.
İSLAMOFOBİ ANLATILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘İslamofobi: Batıda İslam ve Müslümanlar’ konulu konferans verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Şinasi Gündüz katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Gündüz, İslamofobi: Batıda İslam ve Müslümanlar konusunu ele aldı.

Gündüz yaptığı konuşmasında, batıda ve Amerika’da İslam’a karşı bir hareketin yüzyıllardan beri var olduğuna dikkat çekerek, bu konuda yapılan çalışmaları ve yazılan kitapları anlattı.

Prof. Dr. Gündüz çalışmaların halen devam ettiğine dikkat çekerek: “En sonunda İslam ve Müslümanlar hakkında şu iddia ortaya atıldı. Biz ne yaparsak yapalım, Müslümanlar kesinlikle deforme olmuyorlar. En iyisi bunların Kur’an’la bağlarını keselim. Çünkü Kur’an’a harfiyen uydukları sürece baş etmemiz mümkün değil. O zaman Kur’an’ın yeni bir tefsirini çıkaralım’ gibisinden bir çalışma başlattılar.

Kur’an-ı Kerim ‘Bir insanı öldüren insanlığı öldürmüş gibi olur’ diyor. Şiddetin ve terörün hiçbir şekilde İslam’la uzaktan yakından alakası yok iken, batı bunu direkt olarak İslam’la bağdaştırıyor.

Bizim çocukluğumuzda oynadığımız bir oyun vardı. Bir kelime söylerdik ve karşımızdaki o kelimeyle bağdaşık bir kelime söylerdi. Masa dediğimiz zaman karşımızdaki müdür derdi veya sandalye derdi. Şu anda da batıda böyle oldu. Terör dediğin zaman hemen karşılığında İslam diyorlar” diye konuştu.

Konferansın sonunda Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Prof. Dr. Şinasi Gündüz’e bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Konferansa Vali Mustafa Hakan Güvençer, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M.Fetih Yanardağ, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Adnan Alagöz, Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ile vatandaşlar katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.