DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.964 -1.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

IŞİD’ten Türk Askerine Saldırı

Son Güncelleme :

23 Temmuz 2015 - 15:08

/ kez okundu.
IŞİD’ten Türk Askerine Saldırı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kilis’in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında görev yapan askerlere IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. İlk belirlemelere göre, saldırıda 1 astsubay şehit oldu ve 2 uzman çavuş ise yaralandı.

VALİ: IŞİD TARAFINDAN ATEŞ AÇILDI

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, IŞİD’in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, “İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi” dedi.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

TUĞGENERAL ÇATIŞMA BÖLGESİNDE

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.


TSK SURİYE’DE OPERASYON BAŞLATTI

Kilis’te Suriye tarafından IŞİD’in kontrolündeki bölgeden karakola açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’deki hedeflere yönelik operasyon başlattı.

DİYARBAKIR’DAN F16’LAR HAVALANDI

Saldırının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti. Diğer yandan, çatışma bölgesine takviye askerler gittiği kaydedildi.

‘ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ’ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edildiğini duyurmuştu.

BORDO BERELİLER SINIRA GÖNDERİLMİŞTİ

Suriye sınırında yaşanan yüksek gerilim nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı birlikler Kilis yakınlarında konuşlandırılmıştı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.