DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İnşaat Kazasındaki 5’i kardeş

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2015 - 6:40

/ kez okundu.
İnşaat Kazasındaki 5’i kardeş
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta bir PVC imalathanesinin inşaatında beton dökülmesi sırasında meydana gelen çökmede, 5’i kardeş 9 işçi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Gayberli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Çevik’e ait 2 katlı PVC imalathanesinin inşaatının birinci katının beton tabyası döküldüğü sırada çökme meydana geldi. Çöke sırasında inşaatta çalışan Ali Tuğrul, Yusuf Tuğrul, Soner Tuğrul, Mustafa Tuğrul ve Yaşar Tuğrul kardeşler ile Yaşar Çevik, Yaşar Kömeç, Emrah Akçakaya ve Adem Kozan adlı işçiler yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD, itfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmayla sıkıştıkları enkazdan çıkarılan yaralı işçiler, olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Mustafa Tuğrul, Yaşar Çevik, Yaşar Tuğrul ve Adam Kozan’ın sağlık durumlarının ciddi olduğu öğrenildi.

VALİ: 9 İŞÇİMİZ KURTARILDI

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da olay yerine gelerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Vali Güvençer, olayla ilgili adli ve idare soruşturma başlatıldığını belirterek, yaralı işçilerin isimlerini açıkladı ve şöyle dedi:

“Olayın meydana geldiği andan itibaren hızır acil ve kurtarma ekiplerimiz olay yerindeydi. İlk on dakikada en kaz altından 9 işçimiz de salimen kurtarıldı, hastanelere sevk edildi. Aldığımız ilk bilgiye göre yaralı işçilerimizden 5 kardeşimizin durumu gayet iyi, 4 kardeşimizin durumu ciddi ama hayati tehlike bakımından umut verici, hayati tehlikeleri yok. Elbette idarenin bütün elemanları olarak buradayız. Olay hem adli hem de idare boyut taşıyor. Olaya Cumhuriyet Başsavcılığımız el koymuş durumda. İdari olarak da Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Çalışma ve İşkurİl Müdürlüğümüz iş müfettişlerimiz aracılığıyla hemen el koymuş durumdalar. Şu an olay mahallinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden teknik elemanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan iki iş müfettişimiz, belediye itfaiye Daire Başkanlığı ve Fen İşleri’nden ilgili arkadaşlarımız ilk tetkikleri yapıyorlar. Ben yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Benzer olayların bir daha yaşanmamasını elbette dilememeliyiz. Ancak benzer olayların bir daha yaşanmaması için de bizler, hep beraber üzerimize düşenleri daha ciddiyetle yapmalıyız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, konunun daha hassas şekilde inceleneceğini ifade ederek, benzer olayların olmaması için gerekli gayreti göstereceklerini söyledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.