DOLAR 32,5311 % -0.04
EURO 34,9338 % 0.16
GRAM ALTIN 2.436,85 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,24 % 0,56
BITCOIN 63.429,83 -4.406
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 31°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İlahiyat öğrencileri Formasyon İstiyor

Son Güncelleme :

23 Kasım 2015 - 14:17

/ kez okundu.
İlahiyat öğrencileri Formasyon İstiyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kuntbilek; “ Masum Hayallerimiz Gözyaşı İle Sulanmasın”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)  İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Pedagojik Formasyon’a İlişkin Basın Açıklaması Yaptı.

Yök’ün vermiş olduğu 15.000 Pedagojik Formasyon’un kontenjanının yetersiz olduğunu savunan öğrenciler; “ Belirlenen bu rakam, hayalleri yıkan, binbir zorlukla okumaya çalışan, dersaneye giden, burada kafa patlatan, para sıkıntısı çeken, hatta aç kalan gariban öğrencilerimizin öğretmenlik umutlarının yok edilmesi, gelecek hayallerinin tarumar edilmesi, masum hayallerinin gözyaşı ile sulanmasıdır.” Dedi.

Kontenjanların Artırılmasını İstiyoruz

Grup adına konuşan 4. Sınıf İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Feyza Kuntbilek, Arz-talep dengesi sonucunda kontenjanların artırılmasını istiyoruz. Diye belirtti.

İlahiyat öğrencilerinin öğretmen olabilmeleri için gerekli görülen formasyon dersleri, kuruluşlarından beri İlahiyat fakültelerinde okutulmasına rağmen, 28 Şubat sürecinde siyasi ve ideolojik sebeplerle kaldırıldığına değinen Kuntbilek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Geçen yıl bütün öğrencilere verilen 1.80 ortalama ile bile alınabilen bu eğitim bu sene sınırlandırılmış ve ortalama 1.80 lerden 3.50, 3.60 lara yükselmiştir. Evet Pedagojik Formasyon kontenjanı sınırlandırılmalıdır. Bu doğrudur. Her formasyon diploması alan kendini öğretmen olarak görmekte ve bunun için eylemler yapmaktadır. YÖK bu bakımdan haklıdır. Fakat göz ardı edilen nokta şudur ki: her fakülte aynı istihdam alanına sahip olmadığından kontenjanın buna göre dağıtılması gerekmektedir.

DSC_0406

Bir coğrafya Bölümü 80 üzeri puan istemektedir fakat İHL meslek bölümü 64 küsür puan ile en düşük atamayı gerçekleştirmiştir. Bu nedenle bizim bölümümüze daha fazla kontenjan verilmelidir. Bu kadar öğretmen ihtiyacı varken neden alım yapılmamaktadır. Şubatta 30.000 alınıyorsa ağustosta 50.000- 60.000 alım yapılsın. Açığı ücretli öğretmenlerle dolduracağına kadrolu istihdam oluştursun. Şu anda merkezi okullarda kadrolu öğretmenden çok ücretli öğretmen görev icra etmektedir. Aynı işi üçte biri ücrete yapmaktadır. Beş sene eğitim gören üniversite mezunu öğrenci 800 liraya öğretmenlik yapmaktadır. Nice öğrenciler atanarak bir hayat kurmak istemekte fakat bu istekleri baltalanmaktadır.”

DSC_0382

 

İlahiyat öğrencileri taleplerini şu şekilde sıraladı;

1-) Dört yıllık lisans öğrenimimiz sırasında, pedogojik formasyon dersleri alarak öğretmen olmak istiyoruz!

 2-) Pedagojik formasyon derslerini dört yıllık lisans döneminde almamıza imkan tanınması halinde, din görevlisi olmak isteyen arkadaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabileceklerine inanıyoruz!

3-) Bu sebeplerle, İlahiyat fakültelerinin programlarında kurulduğu yıllardan beri bulunan, fakat 28 Şubat Dönemi’nden sonra kaldırılan formasyon derslerinin hiçbir ön şart olmaksızın yeniden İlahiyat fakülteleri müfredatına konulmasını ve 28 Şubat sürecinde pek çok haksızlığa maruz kalan İlahiyat öğrencilerinin daha fazla mağdur edilmemesini talep ediyoruz! 

4-Formasyon derslerini dört yıllık lisans döneminde okumak istediğimize dair, binlerce İlahiyat öğrencisinin imzalayıp Yüksek Öğretim Kurumu’na ulaştırdığımız dilekçelerimizdeki taleplerimize olumlu cevap verilmesini bekliyoruz!

 5-Halkımızdan ve hangi alanda olursa olsun bütün öğrenci arkadaşlarımızdan, İlahiyat öğrencilerinin verdiği mücadeleyi desteklemelerini rica ediyoruz! Uğradığımız haksızlıklar giderilinceye kadar kanunlar çerçevesinde mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye’nin her yerinde yapılan bu basın bildirileri hakkımızı alan kadar devam edecektir. Yılmadan bu uğurda çaba sarf edeceğiz.

DSC_0400

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.