DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.096.751 -0.701
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ihlamurlar Çiçek Açacak

Son Güncelleme :

11 Eylül 2015 - 7:54

/ kez okundu.
Ihlamurlar Çiçek Açacak
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KSÜ Tarafından “Beyaz Kartal” Adına Ihlamur Bahçesi Oluşturuldu: Ihlamurlar Çiçek Açacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesinde Türk şiirinin ‘Beyaz Kartal’ı Şair Bahaettin Karakoç adına ıhlamur bahçesi oluşturuldu.

Geçtiğimiz günlerde KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde beyin ameliyatı olan ve tedavisi halen devam eden Türk şiirinin en önemli isimlerinden Bahaettin Karakoç adına KSÜ Rektörlüğü tarafından ıhlamur bahçesi tesis edildi.Bahaettin Karakoç hayranı İşadamı ve şiir sever Murat Can Yalınkılıç tarafındangönderilen ıhlamur fidanları toprakla buluştu.

KSÜ Avşar Yerleşkesinde gerçekleştirilen ağaç dikme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Şair Bahattin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç, damadı Bülent Malkoç, üniversite yönetici ve personelinin yanı sıra bazı şiir severler de katıldı.

Ağaç dikim töreninde konuşan Rektör Deveci “ ‘ıhlamurlar çiçek açtığı zaman’ dizeleri ile gönüllerimizde çiçek açtıran bizlere şiiri sevdiren Türk şiirinin ‘Beyaz Kartal’ı Bahaettin Karakoç adına bir bahçe oluşturmak istedik, söz konusu olan Bahaettin Karakoç olunca dikilen fidanlar ıhlamur fidanı, oluşturulan bahçede ıhlamur bahçesi oldu.”dedi. Rektör Deveci ayrıca ıhlamur fidanlarını gönderen işadamı Murat Can Yalınkılıç’a teşekkür etti.

Üniversitemiz hastanesinde beyin ameliyatı olan Bahaettin Karakoç’un tedavisinin devam ettiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci “Kahraman Şehrimizin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan Bahaettin Karakoç adına böyle bir etkinlikte yer almaktan onur duydum. İnşallah kendisi de en kısa sürede eski sağlığına kavuşacak, oluşturduğumuz bu bahçeye bir ıhlamur fidanıda onunla birlikte dikmek istiyoruz ıhlamurlar çiçek açmadan.” diye konuştu.

Bahaettin Karakoç’un aynı zamanda kendisi de bir şair olan oğlu Oğuz Karakoç ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci ve tüm KSÜ çalışanlarına teşekkür ederek babasına gösterilen yakın ilgi ve destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.