DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İGİAD Yöneticileri Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti

Son Güncelleme :

31 Aralık 2015 - 16:18

/ kez okundu.
İGİAD Yöneticileri Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, Kurucu Başkanı Şükrü Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Deveci, İstanbul merkezli faaliyet gösteren İGİAD heyeti ile bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, İGİAD yönetim kurulu üyeleri ile girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yaygınlaştırılması hususunda atılması gereken adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Ayhan Karaman, İGİAD yönetim kurulu heyeti olarak iş ahlakının yaygınlaştırılması ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla Anadolu şehirlerini ziyaret ettiklerini belirtti. Karahan, İGİAD olarak, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlaki bir duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederken,bu amaçla, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında seminer, konferans, panel gibi eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Rektör Deveci, Üniversite olarak derneğin faaliyet alanlarına giren konularda destek vermeye hazır olduklarını ifade ederken, çalışan, üreten ve gelişen bir ülke olmayı sürdürebilmek için her alanda iş ahlakının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. İş ahlakının dini bir yükümlülük olmasının yanı sıra, kültürümüzde de önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Rektör Deveci “İşinde dürüst,  helal olanı takip edip haramdan kaçınan, “ben siftah yaptım ama komşum henüz siftah yapmadı” anlayışıyla adil rekabette dünyaya örnek olan bir medeniyetin temsilcileri olarak, köklerimizde var olan bu unsurları yeniden harekete geçirmeliyiz” diye konuştu.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan Rektör Deveci’ye Peygamber Efendimizin iş ahlakına ilişkin hadislerinin yer aldığı tablo hediye ederken, konukseverliği için teşekkür etti. Rektör Deveci’de İGİAD heyetine,Kahramanmaraş Milli Mücadele kahramanı Sütçü İmam’ın düşmana ilk kurşunu sıktığı hadisesinin resmedildiği bir tablo takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.