DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İçme suyu skandalı ardından basın toplantısı düzenlendi

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2016 - 15:26

/ kez okundu.
İçme suyu skandalı ardından basın toplantısı düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta “içme suyundan zehirlenme” iddiasına ilişkin, “Bundan sonraki sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin planlama yapıldı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,Kahramanmaraş’ta “içme suyundan zehirlenme” iddiasına ilişkin, “Bundan sonraki sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin planlama yapıldı. Bir hafta içerisinde Elbistanımız suyunu rahat bir şekilde içebilecek konuma gelecektir.” dedi.

Ünal, Elbistan Kaymakamlığında, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok ile düzenlenen basın toplantısında, vatandaşı en çok rahatsız eden konunun belirsizlik olduğunu belirtti.

Sorunun tüm taraflarının bugün masanın etrafında buluşmasının nedeninin, belirsizliğin ortadan kalkması olduğunu vurgulayan Ünal, sorunun kaynağının tespit edildiğini söyledi.

Suyun alındığı keson kuyularına Ceyhan Nehri’nde yaşanan sızmadan kaynaklı bir sorunla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Ünal, “Bu sorunun oluşturduğu çok ciddi bir sağlık sorunu var. Viral bir enfenksiyon. Norovirüs dediğimiz sudan bulaşan, bulaştıktan sonrada kişiden kişiye tokalaşma veya diğer temaslarla bulaşabilen viral bir enfenksiyonla karşı karşıyayız. Bununla ilgili kurumlar ile Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı duruma el koydu. Şu anda suyun kaynağında yaşanan sorunun giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın olayın başından itibaren süreci takip ettiğine dikkati çeken Ünal, sağlık çalışanlarının 72 saat uyumadan hizmet verdiğini aktardı.

Olayın ortaya ilk çıktığı andan itibaren Kahramanmaraş ve Elbistan’da kriz masası oluşturulduğun anımsatan Ünal, şöyle devam etti:

“Bütün hızıyla bu süreç kontrol altına alındı. Bugün itibariyle sorunun kaynağı tespit edildi. Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili gerekli kararlar verildi. Bundan sonraki sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin planlama yapıldı. Bir hafta içerisinde Elbistanımız suyunu rahat bir şekilde içebilecek konuma gelecektir. Sorumlular hakkında adli soruşturma savcılık tarafından başlatıldı. Vatandaşlarımızın bilmesi ve rahat etmesi için söylüyorum; meselenin sorumluluları hakkında da adli soruşturma savcılık tarafından başlatıldı.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de aynı zaman kendi içerisinde bir soruşturma başlattı.”

Vali Özkan

Vali Vahdettin Özkan ise sağlık birimlerinin yoğun hasta müracatı aldığını, ağırlıklı şikayetin ateş, ishal, bulantı ve kusma belirtileri olduğunu ifade etti.

Çok fazla rastlanılmayan yoğunlukta bir müracaat ve kitlesel olarak etki derecesini gördüklerini dile getiren Özkan, “Bu olayın ortaya çıkmasıyla Kahramanmaraş veElbistan’da kriz merkezi kuruldu. Bütün merkezler 24 saat esasına göre çalışmaya başladı. Ağırlıklı olarak sağlık sektörü başta olmak üzere, güvenlik, belediye ve bütün ihtiyaçlar ile alakalı kamu birimleri ve meslek kuruluşlarıyla beraber bu işin hem nereden kaynaklandığını, krizin bu riskin ne olduğunu, bu riskin kontrole alınabilmesi için neler yapmamız gerektiğini ve kontrole aldıktan sonra bertaraf için ne yapmamız gerekiyor bunlar için üst makamlar ve Sağlık Bakanlığı ile koordine kuruldu.” dedi.

Özkan, Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu ilaçlarla hastaların ilaç ihtiyacının giderilmiş olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da olayı duydukları andan itibaren gerekli incelemeyi başlattıklarını, sudan kaynaklanacağı düşüncesiyle büyükşehir olarak bir gayret içerisine girdiklerini vurguladı.

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğuna işaret eden Erkoç, “Ceyhan Nehri’ndeki su kaynakları dezenfekte edilerek vatandaşa en kaliteli su, en kısa sürede temin edilecek. Bu arada da yoğun bir şekilde vatandaşlarımıza hazır su dağıtıyoruz ve su normal halene gelene kadar bu dağıtıma da devam edeceğiz.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.