DOLAR 32,5895 % 0.28
EURO 34,7718 % 0.05
GRAM ALTIN 2.489,90 % 0,22
ÇEYREK A. 4.070,99 % 0,22
BITCOIN 2.076.063 3.493
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

HÜSEYİN PER ERKOÇ’U TOPA TUTTU

Son Güncelleme :

15 Nisan 2015 - 8:52

/ kez okundu.
HÜSEYİN PER ERKOÇ’U TOPA TUTTU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Nurhak ilçesini temsil eden Meclis Üyesi Hüseyin Per, 14 Nisan 2015 tarihli büyükşehir meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ‘ayrımcılık yaptığı’ iddiası ile suçlayarak ilçelerine gereken hizmetlerin gelmediğini öne sürüp adeta topa tuttu.

Daha önceki meclis toplantılarında büyük çoğunlukla meclise katılmayarak başkanlık görevini Cemal Tanrıverdi’ye devreden ancak bir yıllık faaliyet raporu nedeni ile meclise katılarak bir konuşma yapan Fatih Mehmet Erkoç’un yüzüne konuşan Hüseyin Per; “Sayın başkan; ilk meclis toplantısında büyük şehir olmanın gerekçesini ve önemini belirtmek için; (Nurhak’ta (belediye başkanı) Ahmet Akkuş’un yapamadıklarını yapmak için büyükşehir olduk) demiştiniz. Ama bir yıllık süre zarfında gözle görülür bir çalışma olmamıştır. …..İşin ilginç tarafı Fatih (Erkoç) başkanın eksik taraflarını yine Ahmet Akkuş tamamlıyor” diye konuştu.

BU KEZ MECLİSE BAŞKAN ERKOÇ KATILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, yoklama ve açılışın ardından Mart Ayı Meclis Toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylanmasıyla devam etti.

Gündem maddelerinin görüşülmeye başlanması ile gündemin 16. Maddesinin 1. Madde olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu oylamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yerini Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’ye devretti.

Başkanvekili Tanrıverdi gündemin 1. Maddesi olan Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 Mali yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi üzerine faaliyet raporu hakkında bilgi vermek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u kürsüye davet etti.

2014 Mali Yılı Faaliyet Raporu hakkında Meclis’e bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bir yıl içerisinde yapılan çalışmalara kısaca değinerek Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Gündemin birinci maddesi olan Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 Mali yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha söz alan Nurhak Belediyesi ve Büyükşehir Meclis üyesi Hüzeyin Per, iki sayfa olarak hazırladığı metni okuyarak Başkan Erkoç’u ilçeye hizmet yapmadığı ve ayrımcılık yaptığı gerekçesi ile eleştirerek adeta yerden yere vurdu.

NURHAKLI HÜSEYİN PER NELER ANLATTI?

“Sayın başkan, sayın meclis üyeleri. Bugün, büyük şehir olmamızın birinci yılı doldu. Yok sayılan ilçe Nurhak adına geçen bir yılı değerlendirmek istiyorum. Yok sayılan ilçe diyorum çünkü; bir yıl boyunca edindiğim intiba bu. Sayın başkan,ilk meclis toplantısında büyükşehir olmanın gerekçesini ve önemini belirtmek için (Nurhak’ta Ahmet Akkuş’un yapamadıklarını yapmak için büyük şehir olduk) demişti. Ama bir yıllık süre zarfında gözle görülür bir çalışma olmamıştır. Büyük şehir olmadan önce ilçemizde üç minibüsle şehir içi ulaşım sağlanırken, şimdi ulaşımı Büyükşehir ancak bir minibüsle yapıyor. Onu da ancak insanları 6-7 ay yaya bıraktıktan sonra yapabildi. Bütün itirazlarımıza rağmen, Kullar Hizmet binası, kredi borçlarını ödeyen Nurhak Belediyesi’inden alınarak Milli Eğitim’e hibe edilmiştir. Konuyla ilgili meclis toplantısında yazılı ve sözlü olarak itiraz etmemize rağmen (Askıya çıkardık, itraz olmadı) diye konu görmezlikten gelindi.

KASKİ, DELİ DUMRUL VERGİSİ ALIYOR

KASKİ, kanalizasyon çalışmaları ile ilgili bir gelişme sağlayamadığı gibi bir de ‘Deli Dumrul Vergisi’ almaya başlamıştır. (İster kullan,ister kullanma, isterse hiç kanalizasyon olmasın, vergini vereceksin) şeklinde  bir yaklaşım uygulamıştır. Vergiye gerekçe olarak kanuna uygun olduğunu söylüyorsunuz ama vicdanınıza uygun mu? Bunu da bir düşünün. KASKİ, seçimden ancak 4-5 ay sonra örgütlenebildi. Bu süre zarfında su patlakları ile yine Nurhak Belediyesi ilgilendi. Karla mücadelede de Büyükşehrin sağlıklı bir çalışma yaptığı söylenemez. Kar yağışının yoğunluğuna rağmen, büyük olumsuzluk yaşanmadıysa bu Nurhak Belediyesi’nin olağanüstü gayretleri ile olmuş, halkın mağduriyeti önlenmiştir. Büyükşehrin sorumluluk alanında olan şehir merkezindeki trafik lambaları 30 Mart 2014’de çıkan fırtınada zarar görmüş, Büyükşehir birimleri henüz oluşmadığı için (Tamir ve bakımını Nurhak Belediyesi yapsın, masraflar ise birimler oluştuğunda ödenecek) denilmiş ama şu ana kadar bir ödeme gerçekleşmemiştir.

CENAZE İŞLERİNİ DE BİZ YAPIYORUZ

Cenaze işleri ve mezarlıklar Büyükşehre ait olmasına rağmen, bir yıldır hâlâ Nurhak Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Yani; işin ilginç tarafı Fatih (Erkoç) başkanın eksik taraflarını yine Ahmet Akkuş tamamlıyor. Bu zaman zarfında Büyükşehir, Kullar mahallemizde yol çalışması yapmıştır. Bunun için teşekkür ediyorum. Keşke aynı çalışmayı Nurhak Pınarbaşı ve Eskiköy yolları içn de yapmış olsaydı. İlçemizin hâlâ 1/5000 ölçekli planı yapılamadı bu da halkımızın mağduriyetine sebep olmaktadır. Umarım en kısa zamanda bu planlar yapılmaya başlanır.

NURHAK’I HER DEFASINDA UNUTUYOR

Zaman zaman Fatih (Erkoç) bey TV proğramlarına katılıyor, ilimizdeki ve ilçelerimizdeki çalışmalar hakkında bilgiler veriyor. Ama bütün ilçeleri sayan sayın başkanımız, Nurhak ilçesini her defasında unutuyor. Bu da ne yazık ki Nurhak halkını ziyadesi ile üzüyor. Nurhak ilçemizin sorunlarını birinci ağızdan anlatmak, var olan sorunların çözümüne katkı sunmak için Nurhak Belediye Başkanı (Ahmet Akkuş), randevu talebinde bulunmuş ve randevu verilmiştir. Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz, muhtarlar, sivil toplum örgütleri topluca ziyarete gelmiş ama Büyükşehir Belediye Başkanımızın randevu saatinde işi çıkmış, bizi vekili Muharrem bey karşılamıştır. Muharrem beye çok teşekkür ederim; bizi gayet nazik bir şekilde karşıladı. Sorunlarımızı dinledi ve gerekli notları alarak Fatih beye ileteceğini söyledi. Ayrılırken Fatih beyin bize borçlandığını ve en kısa zamanda Nurhak’a beklediğimizi söyledik.

NE YAZIK Kİ NURHAK’A GELMEDİ

Ne yazık ki Fatih bey, Nurhak’a gelmediği gibi, bir telefon edip neden randevu saatinde olamadığını, neden Nurhak’a gelemediğini bildirme gereği bile duymamıştır. Ne yazık ki, ilçemizin ilimize hâlâ doğrudan bir ulaşım yolu bile yok.

BU DA TÜRKİYE’DE BİR İLK

Nurhaklı Kahramanmaraş’a gitmek için Malatya ve Adıyaman illerinin sınırlarından geçerek kendi iline ulaşmaktadır. Bildiğim kadarı ile bu da Türkiye’de bir ilk. Ahmet Akkuş’un yapamayacaklarını yapmaya talip olan sayın başkanımız, umarım en kısa zamanda bu sorunları çözer ve Nurhak-Kahramanmaraş arası doğrudan ya da Çağlayancerit üzerinden bir ulaşım yolunun bir an önce proğrama alınmasını sağlar. Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bizde ‘ayrımcılık yapılıyor’ algısı oluştu. Umarım bundan sonra ayrımcılık yapmadan büyükşehir olarak hizmet yapılır biz de takdirlerimiz sunarız. Saygılar.”

ERKOÇ NASIL CEVAP VERDİ?

Konuşması için bulunduğu kürsüden Hüseyin Per’in kendisine yönelik eleştirileri dikkatle dinleyen Başkan Erkoç ise; “Yılların birikerek gelen sorunlarını çözebilmek için elimizde sihirli değnek yok. Bir yılda bu sorunların çözülebilmesi takdir edilir ki kolay değildir. Büyükşehir olarak ilçelerimize hizmet götürmeye gayret ediyoruz. İlçelerin bütün sıkıntılarını aynı anda çözemeyiz. Her ilçede ayrı ayrı çalışmalarımız var. Randevu meselelesine gelince Ankara’ya gitmiştim bu nedenle sizinle görüşemedim. Burada bulunduğum her zaman görüşürüm randevuya da gerek yok” diye cevap vererek kendisini savunmaya çalıştı. Erkoç bu konuşmasının ardından meclisten ayrıldı.

Toplantıya katılamayan meclis üyelerinin İzin dilekçesinin görüşülmesinin ardından Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 17 Nisan 2015 Cuma günü saat 14.00’te tekrar toplanacağını duyurarak toplantıya ara verdi.

AHMET AKKUŞ NURHAK BB STC_7684 STC_7723

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.