USD49,34EUR55,16ALTIN6.618,64Istanbul19° Bulutlu1:08YATSI'YAKALAN SÜRE
Genel

Helikopterin düşüş nedeni belli oldu

Türkiye’yi yasa boğan Helikopterin düşüş nedeni belli oldu Türkiye’yi yasa boğan Giresun’daki Sikorsky helikopter kazasında Genelkurmay’ın yaptığı ilk ön değerlendirmenin detayları ortaya çıktı. Kazaya bölgedeki ani hava değişiminin yol açtığı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Helikopterin düşüş nedeni belli oldu

Türkiye’yi yasa boğan Helikopterin düşüş nedeni belli oldu

Türkiye’yi yasa boğan Giresun’daki Sikorsky helikopter kazasında Genelkurmay’ın yaptığı ilk ön değerlendirmenin detayları ortaya çıktı.

Kazaya bölgedeki ani hava değişiminin yol açtığı sisin neden olduğu belirtilirken, askeri kaynaklar “pilotaj hatasına ilişkin emare yok” dedi. Ağır hava muhalefetine maruz kalan helikopterde herhangi bir arıza şüphesi de göz ardı edilmezken, ani sisle karşılaşan helikopterin 7-8 dakika boyunca bölgede inecek düz yer aradığı belirtildi.
Askeri kaynaklar, Alucra bölgesinin denize bakan tarafında Karadeniz ikliminin, İç Anadolu’ya bakan kısmında ise karasal iklim yaşandığına dikkat çekerek helikopterin düştüğü noktanın iki iklimin karşılaştığı hava sirkülasyonunun sert olduğu bir yer olduğu belirtiliyor.

Değerlendirmeye göre; kaza sırasında helikopter çok yoğun bulut kümesiyle karşı karşıya kaldı. Kazada şehit olan Pilot Yarbay Hilmi Özer ile yardımcısı Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, bulut kümesinden kaçmak için önce güzergah değiştirdi. Ardından iniş için düz bir alan aradı.

Uygun yer bulamayınca, daha yumuşak bir iniş için ağaçları hava yastığı olarak kullanarak düştü.

HATA OLSAYDI ORAYA DÜŞMEZDİ

Kazadan yaralı olarak kurtulan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın ilk ifadesinde, “Bulutların içine girdik” dediği öğrenildi. Helikopterin pilotaj hatasından düşüp düşmediği tartışmalarına da askeri kaynaklarson noktayı koydu: Pilotaj hatası olsaydı, helikopter zaten bambaşka yere ve bambaşka şekilde düşerdi. Serbest düşüş gibi bir durumu yok, olsaydı helikopter yere çakılıp patlardı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kazada yaralanan Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’i ziyaret etti. Kandemir, “Elimizden geleni yaptık” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

MHP’li vekilin yaralandığı kaza kamerada
MHP’li vekilin yaralandığı kaza kamerada
Başkan Görgel; Ata Mirasımızı Gelecek Nesillere Aktaracağız
Başkan Görgel; Ata Mirasımızı Gelecek Nesillere Aktaracağız
KMTSO’DA 29 KOMİTEDEN TEK SES MUSTAFA BULUNTU
KMTSO’DA 29 KOMİTEDEN TEK SES MUSTAFA BULUNTU
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber