DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Haydar Aliyev KSÜ’de Anıldı

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2016 - 13:30

/ kez okundu.
Haydar Aliyev KSÜ’de Anıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev, Doğumunun 93. Yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” konferansı ile anıldı.

KSÜ ve Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi tarafından organize edilen “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” konferansı, KSÜ ev sahipliğinde Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Aynı milletin iki devletinin mensupları olarak kardeşliğimizin bir kez daha tescil edildiği böyle manidar bir toplantıya hoş geldiniz.” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Deveci, Azerbaycanlı büyük devlet adamı Haydar Aliyev’i rahmetle andı.

2015 yılının KSÜ ve Azerbaycan üniversitelerinin işbirliği ve dostluk yılı olarak belirlenmesinin iki ülke ilişkilerine eğitim alanında olumlu katkılarının olduğunu belirten Rektör Deveci, bu anlamda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. “2015 yılından günümüze geldiğimizde Üniversitemiz, 12 üniversite ile Mevlana değişim programı imzalamış, 2 üniversite ile imza aşamasına gelmiş, öğretim üyeleri Azerbaycan’da seminerler vermiş ve Azerbaycan’da düzenlenen üniversite tanıtım fuarlarına 2 defa katılmıştır.” diyen Rektör Deveci,  KSÜ’de 81 Azerbaycanlı öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

“Esasen ‘iki devlet bir millet’ durumunda olan bizler, gönülleri her zaman bir olmuş büyük bir ailenin fertleriyiz.” şeklinde konuşan Rektör Deveci, kardeşlik esaslarına dayanan iki ülke ilişkilerinin son derece anlamlı hatıralar üzerine inşa edildiğini ifade ederek, “Tarih boyunca pek çok kez sınanmış ve her defasında daha da güçlenerek bugünlere ulaşmış olan bu kardeşlik, inşallah her gün daha da güçlenerek devam edecektir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Jale Aliyeva “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Haydar Aliyev’in Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için attığı adımları katılımcılarla paylaşan Aliyeva, Atatürk’ün 20. yüzyılın başında Aliyev’in 20. yüzyılın sonunda Türk dünyasının iki önemli önderi olduklarının altını çizdi.

Konferans sunumunun ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi Eski Başkanı Namık Hasanov, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Profesörü Abbas Seyidov, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Profesörü Veli Aliyev, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi Başkanı Rasim Memmedov da kısa birer selamla konuşması yaptılar.

Program kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ödüllü devlet sanatçıları Zümrüt Mehmetova, Niyameddin Musayev, Atabey İsmayilov, Yakup Zurupçu birbirinden güzel eserlerle izleyenleri Azerbaycan ezgilerine doyurdu. Azerbaycanlı sanatçılara KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanı Okutman Dr. Arzu Mustafayeva da piyanosu ile eşlik etti.

Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezi Başkanı Rasim Memmedov tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye ve Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav’a tablo hediye edildi. Memmedov tarafından Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Profesörü Veli Aliyev’e ise  “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” törenle verildi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise konferans için Azerbaycan’dan gelen ve katkı sunanlara teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.