DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

HAYATA SPORLA HAZIRLANDILAR

Son Güncelleme :

17 Mart 2016 - 14:53

/ kez okundu.
HAYATA SPORLA HAZIRLANDILAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Hayata Sporla Hazırlan’ konulu etkinlik Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

IMG_0242

Kahramanmaraş Merkez de gelir ve eğitim seviyesi düşük olan, suça bulaşma ihtimalinin fazla olduğu ve disiplin cezalarının yüksek olduğu liselerde ki gençleri spor ve sportif faaliyetler ile sigara, alkol ve her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak gençlerimizi 2023 hedeflerine uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, sağlıklı ve etkin olarak yetiştirmeye hedefleyen proje kapsamında birçok etkinlikler gerçekleştiriliyor.

IMG_0313

Bu proje kapsamında;

1-Bilinçlendirme Seminerleri: Gençlerin korunması için;  Aileleri, Okul idarecilerini, Servis Şoförlerini madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar ile mücadele de bilinçlendirme.

IMG_0422

2-Liselerde Spor Branş Tanıtımları (Özellikle olimpiyat sporları olan atletizm, badminton, okçuluk, tenis,  halter, güreş, judo ve eskrim)

3-Belediye Spor kulüplerine liselerden sporcular seçme

4-Gençlik Olimpiyat Oyunları: Atletizm Oyunları, Disk Atma Oyunları, Çekiç Atma Oyunları, Sırıkla Atlama Oyunları, Cirit Atma Oyunları,  halter, okçuluk oyunlarının yer alacağı 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında gençlik olimpiyat oyunları yapılacaktır

IMG_0419

5-Başarılı Sporcularla Söyleşiler ve seminerler

6-Tribün Faaliyetleri: Belediye spor karşılaşmalarında proje faaliyetlerine katılan gençler için ayrılmış özel bir tribün hazırlama.

Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen bilinçlendirme seminerlerinde ilk olarak kürsüye gelen Proje Koordinatörü Cemal Akkaya, projenin içeriğiyle alakalı bilgilendirme yaparak proje kapsamında özellikle okullarda bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Amatör futbolcu ve Ekberoğlu Spor Takım Kaptanı Zafer Reyhanlıoğlu ise sporun insan gelişimi üzerine görüşlerini dile getirdi.

IMG_0415

Üçüncü olarak kürsüye gelen Ulusal Futbol Hakemlerinden ve Kahramanmaraş Hakemler Derneği Başkanı Ali Karadutlu, sporun insan hayatındaki önemine değinerek gençlerin mutlaka bir spor branşı ile uğraşması gerektiğini söyledi.

Dördüncü olarak kürsüye gelen Süper Lig Yardımcı Hakemlerinden Asım Yusuf Öz, ise sağlıklı bir vücuda sahip olmak için mutlaka spor yapılması gerektiğini ifade ederek, böylesine anlamlı bir projeden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri başladı. Öğrenciler halter, judo gösterilerini sundular.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.