DOLAR 32,4989 % 0.25
EURO 34,5934 % 0.27
GRAM ALTIN 2.489,93 % 0,27
ÇEYREK A. 4.071,03 % 0,27
BITCOIN 2.065.548 -4.273
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hanefi Mahçiçek, “İstiklal Marşı, bağımsızlık ruhumuzun en veciz ifadesidir”

Son Güncelleme :

11 Mart 2016 - 16:21

/ kez okundu.
Hanefi Mahçiçek, “İstiklal Marşı, bağımsızlık ruhumuzun en veciz ifadesidir”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “İstiklal Marşı, bağımsızlık ruhumuzun en veciz ifadesidir” dedi.

Mahçiçek, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk milletinin işgal altındaki aziz vatan topraklarının bağımsızlığı için tüm dünyada eşine az rastlanan bir destan yazdığını belirten Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mazisi şan ve şerefle dolu Türk Milleti, hiçbir zaman esaret altında yaşamamış, bağımsızlık tutkusu, yaşam felsefesinin ilk unsurunu teşkil etmiştir. İstiklal Savaşı’nın kazanılmasındaki en temel faktörde şüphesiz milletimizin taşıdığı işte bu ulvi hissiyattır.

Var olma mücadelesi verdiğimiz bir dönemde kaleme alınan İstiklal Marşımızda, milletimizin taşıdığı bu hissiyatın Akif’in dizeleriyle destanlaşmasıdır. Hepimizin gönlündeki müstesna şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı bu şaheserle milli mücadele zaferinin kazanılmasında başrolü üstlenen karakterlerden biri olmuş ve gönüllerdeki ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutluyor, milletine olan sevgisi, örnek ahlakı ve yüce şahsiyeti ile kalbimize taht kuran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet minnet ve şükranla anıyorum.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.