DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hanefi Mahçiçek; EXPO 2023 sayesinde dünyayı Kahramanmaraş’a taşıyacağız

Son Güncelleme :

16 Mart 2022 - 11:20

/ kez okundu.
Hanefi Mahçiçek; EXPO 2023 sayesinde dünyayı Kahramanmaraş’a taşıyacağız
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ı dünyada marka haline getirecek EXPO Projesi’ni adeta kentteki öğrencilere aşılayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Gençler bu izlediğiniz proje, bir dünya projesi. İşte bu projeyle Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğini aşacağız, tüm dünya ile güçlü bağlantılar kuracağız ve şehrimizin marka değerini çok daha yükseklere çıkaracağız. Bunu yapar mıyız? Yapacağız gençler, biz inanıyoruz” dedi.

‘Doğa Dostu Kent ve Duyarlılık’ teması çerçevesinde bahçecilik alanında ulaşılan son noktayı Kahramanmaraş’tan dünyaya sergileyecek uluslararası EXPO Projesi’ni 2023 yılında Kahramanmaraş’a kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ‘rüya gibi proje’ olarak nitelendirdiği EXPO 2023’ün önemini adeta gençlere aşılıyor. Her hafta en az 4 okulda Kariyer Günleri düzenleyerek tecrübelerini öğrencilere aktaran, bunun yanı sıra EXPO 2023’ü bütün detaylarıyla anlatan Başkan Mahçiçek, bu kez ise Atatürk Anadolu Lisesi ve Nezihe Öksüz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. EXPO 2023 tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda kürsüye gelen Başkan Mahçiçek, öğrencilerin yoğun ilgisi gösterdiği ‘rüya’ gibi projeyi anlattı.

“EXPO 2023 Projesi’ni iyi bilmeli, her yerde anlatmalıyız”

Sözlerinin başında Kahramanmaraş’ın tanıtım noktasındaki eksikliğine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacaklarını anlattı. Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ımızın her şeyi var ama maalesef tanıtımı eksik. Bizi bilmeyenler, görmeyenler Güneydoğu’da küçük, gelişmemiş bir il gibi algılıyor. Öyleyse Kahramanmaraş’ın en önemli hedefi tanıtım olmalı. Peki Kahramanmaraş’ı nasıl tanıtacağız? İşte EXPO gibi bir dünya projesiyle Kahramanmaraş’ı tanıtırız. Sadece EXPO 2023’ün 6 aylık açılış döneminde Kahramanmaraş’a 2 milyon insanın geleceğini düşünüyoruz. Sonraki yıllar için de hedefimiz her sene 1 milyon olacak İnşallah. Bunu nereden öngörüyorsunuz diye sorarsanız ise yaptığımız araştırmalar neticesinde projemizin içerisine ziyaret edilebilecek bir kısım projeler serpiştirdik. Mesela Uğurböceği ve Kelebek Müzesi var, iki farklı türün birleşmesiyle Türkiye’de ilk olacak. Kelebek Müzesi Türkiye’de sadece Konya’da var, bir senede 400 bin kişi gelmiş. İçinde açık AVM ile Kahramanmaraş’ın özel ürünlerinin tanıtıldığı ve satıldığı Arasta isimli çarşımız olacak. Projemizin tam ortasına 70 bin metrekare büyüklüğünde bir deniz yaptık, onun etrafına MADO’muz iki tane kafe ve lokanta yapıyor. Ayrıca 284 adet hobi evi ve konser alanları var. İşte bu kabil önemli eklemelerle proje alanımıza her sene en az bir milyon insan gelecek İnşallah. Başka türlü Kahramanmaraş’ı tanıtma imkânımız yok arkadaşlar, o yüzden EXPO 2023 Projesi’ni iyi bilmeli, her yerde anlatmalıyız. Dünyadan 54 ülke katılacak, şimdiden 24 ülke katılabilmek için başvuru yapmış durumda. Ülkemizin itibarını da bu kabil projelerle artıracağız” dedi.

“Şehrimizin marka değerini çok daha yükseklere çıkaracağız”

EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ın marka değerini çok daha yükseklere çıkaracaklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Geçen hafta Dubai’ye gittik, orada EXPO vardı. Emin olun ki dünyanın insanı oradaydı gençler. 196 ülke katılım sağlamış. Ama orada şunu gördük, bu ülkenin itibarı çok iyi Allah’a şükürler olsun. Eskiden bizi kimse takmazdı ama inanın her ziyaret ettiğimiz pavilyonda Türk heyeti dediler ve özel olarak karşıladılar. Binlerce insan saatlerce EXPO alanına girmek için kuyrukta bekliyordu. İşte biz bu devasa projeyi 2023 yılında Kahramanmaraş’a taşıyacağız. Gençler bu izlediğiniz proje, bir dünya projesi. İşte bu projeyle Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğini aşacağız, tüm dünya ile güçlü bağlantılar kuracağız ve şehrimizin marka değerini çok daha yükseklere çıkaracağız. Bunu yapar mıyız? Yapacağız gençler, biz inanıyoruz. Bakın proje alanımızın yüzde 70’i tamamlandı, devletten de 1 TL dahi almadık. Aslında bu kabil projelerde önemli olan şu; sadece 6 aylık ya da 1 senelik bir dönem için yapıyorsanız bu harcanan paralara yazık olur. Bunun sürekliliğini sağlamanız lazım. Oradaki silsilenin sürekli olarak çalışması lazım. Oradaki gelirleriniz,

masraflarınızdan üzerindeyse o sistem kendi kendini çalıştırır. Bizim hesaplarımıza göre 7-8 milyon TL bakım giderimiz olacak ama gelirimiz ise 15-16 milyon TL civarında olacak. Dolayısıyla sistem kendi kendini çalıştıracak İnşallah. Bu proje Kahramanmaraş’ın geleceğini çok iyi noktalara taşıyacak. Artık kaldırım belediyeciliği yok gençler. Memleketi değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Kahramanmaraş’ın Kılavuzlu, Hasancıklı, Kavlaklı ve Avşar bölgesinde yeni bir şehir oluşturacağız İnşallah. Her izlediğimde heyecanlanıyorum, Kahramanmaraş’ın geleceğini böyle hayal ediyoruz arkadaşlar.”

“Bir idealiniz, bir amacınız olmalı”

Gençlere önemli uyarılarda da bulunan Başkan Mahçiçek, “Biz bunları yapıyoruz ama gençler siz bizlerden çok daha iyilerini yapmalısınız. Biz sizin okuduğunuz şartlarda okumadık, çok güzel şartlarınız var. Öncelikle teknolojiyi çok iyi kullanmalısınız ama çok vakit harcamamalısınız. Bu noktaya çok dikkat etmelisiniz. Özellikle telefonla ya da bilgisayarla çok vakit geçiriyorsunuz. Onları kullanmayın demiyorum ama onlarla uğraştığınız kadar da okuyun. Okumak, insan zekasını ve düşünce kabiliyetini geliştirir. Eğer iyi çalışırsanız, alanınızın en iyisi olursanız bu ülkeyi çok daha ilerilere götürürsünüz. Bir idealiniz, bir amacınız olmalı. Bu imkanlarla okuyup da bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyamıyorsak yazık arkadaşlar. Amaçsız ve hedefsiz hiçbir şey olmaz arkadaşlar. Çalışacağız, okuyacağız, ailemize, ülkemize, milletimize daha faydalı olacağız İnşallah. Özgüvenli, kendini iyi ifade edebilen ve ben hedefe ulaşacağım diyen insanlardan meydana gelen bir toplumu alt etmek mümkün değildir. Bu ülkenin gençleri olarak siz bunları başaracaksınız. Bunu başarmamamız için bir sebep yok” şeklinde konuştu.

“Bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var gençler”

Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını örnek vererek, gençlere Selçuk Bayraktar’ı rol model olarak almaları gerektiğini anlatan Mahçiçek, “Bu ülkenin bir genci çıktı, İHA’ları, SİHA’ları yaptı görüyorsunuz değil mi? Azerbaycan toprakları 30 yıldan beri Ermenilerin işgali altındaydı. O işgali ne kaldırdı gençler biliyor musunuz? İşte bizim İHA ve SİHA’larımız kaldırdı. Eşkıyalar Libya’yı işgal ediyordu, yine bizim İHA ve SİHA’lar eşkıyaları durdurdu, işgali önledi. Bizim güneyimizde terör devleti kurmak istiyorlardı, İHA ve SİHA’larımız onları da önledi. Şimdi onların çok daha iyisini yapıyoruz sizlerle beraber İnşallah. Bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var gençler. Sizler eğer çok iyi çalışırsanız, ülkemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Biz istiyoruz ki onların vesayet yönetimleri bizi yönetmesin” ifadelerini kullandı.

“Kahramanmaraş halkının deniz özlemine de son vereceğiz”

Bir diğer önemli proje olan Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı’nı da anlatan Başkan Mahçiçek, bu projeyle Kahramanmaraş’ın deniz hasretine son vereceklerini belirterek, şu şekilde konuştu, “Bizim bir de deniz projemiz var. EXPO alanımızın güneyindeki kanalın en dar yerine Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı yapacağız. Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir siluet kazanmış olacak. Bu denizin iki tarafına da çok katlı olmayan yerleşim alanı koyacağız. Hasancıklı’nın yeni imar planını çizeceğiz ve 150 bin nüfuslu şehir yapacağız. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımızı Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik de entegre açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak. Böylelikle insanlarımız denize gitmek için binlerce kilometredeki uzak şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Üstelik komşu illerimizden de büyük oranda bu alana misafir gelmesini sağlayacak. İşte bu da şehrimizin ekonomisine adeta bir can suyu olacak. Bunların hepsini şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliği artsın, marka değeri kazansın diye yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Mahçiçek, Türk aile yapısının korunması, adab-ı muaşeret ve çevre temizliği konusunda da öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

Programın sonunda Başkan Mahçiçek, öğrencilerin EXPO 2023 hakkında sordukları soruları yanıtladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.