DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Gezginç: “Ütopik Söylemlere Kanmayın, Geleceğinize Sahip Çıkın!”

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2023 - 20:31

/ kez okundu.
Gezginç: “Ütopik Söylemlere Kanmayın, Geleceğinize Sahip Çıkın!”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Hasan Gezginç: Kahramanmaraş görkemli günlerine en kısa sürede geri dönecek…
“Ütopik Söylemlere Kanmayın, Geleceğinize Sahip Çıkın!”
“Kahramanmaraş sıradan bir kent değildir; tarımı, sanayisi, ticareti, kültürü, turizmiyle tekrar eski hâline dönecektir. Eskisinden de iyi olacaktır. AK Parti bunun için var, biz bunun için aday olduk.”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Hasan Gezginç, Maraş’ın sıradan bir kent olmadığını ifade ederek “Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz merak etmesinler. Kahramanmaraş eski görkemli günlerine en kısa sürede yeniden kavuşacak.” dedi.
Tarım İşletmeleri (TİGEM) eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, AK Parti, Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Hasan Gezginç, katıldığı TV programlarında Maraş’ın deprem sonrası durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Maraş’ın eski görkemli günlerine dönmesi için önemli adımlar atıldığını, deprem yaralarının hızla sarılmaya çalışıldığını ifade eden Dr. Hasan Gezginç, “Kahramanmaraş sıradan bir kent değildir. Tarımı, sanayisi, ticareti, kültürü, turizmiyle; ülke ekonomisine yaptığı değerli katkılar ile Maraş Türkiye’mizin güzide kentlerinden biridir. Maraşlı hemşehrilerimiz şunu bilsin ki Kahramanmaraş eski görkemli günlerine dönecek. Eskisinden de iyi olacaktır. AK Parti bunun için var, biz bunun için aday olduk.” diye konuştu.

“ÜTOPİK SÖYLEMLERE KANMAYIN YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR”
Maraşlı depremzede hemşehrilerinden ütopik vaatlere kanmamasını isteyen Dr. Gezginç, bu tür vaatlerin gerçekliğinin olmadığını belirterek şunları dile getirdi: İktidar hırsıyla hiç düşünülmeden o kadar ütopik söylemler üretiliyor ki bunların hiçbirinin gerçeklikle ilgisi yoktur. Bizim yaptıklarımıza bakınız; bunlar, yapılanlar yapılacakların teminatıdır. AK Parti böylesine bir parti. Bunu görmek ve anlamak için geçmişe bakmak yeterli. Ne söz verdiysek hepsini hayata geçirmeyi başardık. Böyle bir gelenekten geliyoruz. Bizim ütopik vaatlerle işimizi olmaz, olamaz. O nedenle hemşehrilerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Geleceğinize sahip çıkın. Ülkenize sahip çıkın, Maraş’a sahip çıkın. Ülkemizin de Maraş’ımızın da geleceği sizlerin sağduyulu tercihlerinize bağlı.”
“AK Parti, ilklerin partisidir.” diyen Gezginç, diğer partilerin seçim beyannamelerine şaşkınlık içinde baktığını söyledi. Gezginç, şaşkınlığını şu ifadelerle dile getirdi: “Şaşırıyorum, çünkü yapılanları ya hiç görmemişler ya da görmezden gelmek, işlerine geliyor. Bu kutlu hareketin yapıp ettiklerini, meydana getirdiklerini sanki yeni bir şeymiş gibi beyannamelerine yazıyorlar. Bilinen, gerçekleştirilen şeyleri yeniden vatandaşlarımıza sunmaya çalışıyorlar. Maraşlıların bunlara pirim vermeyeceğine eminim.”

“HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN ADAY OLMAYA KARAR VERDİM”
Bürokraside, devletine ve milletine hizmet etmeyi şiar edindiğini belirten Hasan Gezginç, siyasete girme konusunda Kahramanmaraş merkezli depremin kırılma noktası olduğunu söyleyerek elini taşın altına koymak istediğini kaydetti.
“Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vahit Kirişci’nin takdirleriyle depremin olduğu gün ailem, akrabalarım, dostlarım ve hemşehrilerimle birlikte yaşadığımız Kahramanmaraş’a Koordinatör Genel Müdür olarak görevlendirildim. 35 gün boyunca kriz masasında Bakanlığımızı temsil ettim, sabahtan gece yarısına kadar, geceden sabaha kadar sokakları gezmek suretiyle devamlı sahada çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştım. Deprem sadece binalarımızı yıkmadı, canlarımızı almadı, birikimlerimizi alıp götürmedi, hikâyelerimizi de anılarımızı da alt üst etti. Ben de şehrimizin bu durumuna şahit olduktan sonra memleket sevdamızın da ağır basması ile hiç tereddüt etmeden bürokratik hayatıma istifa etmek suretiyle son verdim ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kutlu yolunda onun liderlik ettiği saflarda yer alarak mücadele etmeye karar verdim. İnşallah, Rabbimin izni, halkımızın teveccühü ile sadece milletimize ve memleketime hizmet etmek için yola çıktım.”
Kahramanmaraş sevdalısı bir aileden geldiğini belirten Gezginç, “Babam rahmetli Dr. Halil Gezginç İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi ve Hacettepe Üniversitesinin çalışma teklifini reddetti. Doğduğu şehir olan Kahramanmaraş’a gelerek emekli olana kadar Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde yaklaşık 20 yıl başhekimlik yaptı, vefat edene kadar Maraş’tan hiç ayrılmayarak toplumun her kesimine hizmet etmeyi sürdürdü. Ben de bir Kahramanmaraş sevdalısı olarak rahmetli babamın yolundan gitmek istiyorum.” dedi.

Maraş’ta deprem yaralarının hızla sarıldığını iktidarın bu konuda çok ciddi yatırımlara giriştiğini ifade eden Dr. Gezginç sözlerini şöyle sürdürdü:
“İçinde bulunduğumuz süreçte 242 bin binanın kontrolleri yapıldı, bunlardan 55 bini ağır ve orta hasarlı. Devletimizin imkânları ile Kahramanmaraş’taki tüm yerlere ulaşıyoruz. Toplamda 44 konteyner bölgesi planlandı, 32’si gerçekleştirildi. 582.000 vatandaşımız barınma imkânına kavuşturuldu. Yeni yerleşim yerleri için kolları sıvadık. İnşaatı tamamlanan köy evlerini yeni sahiplerine teslim ettik. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan konutların teslimi gerçekleştirildi. Bu çok kısa bir sürede gerçekleştirilen büyük bir başarıdır.”

“GENÇLERE GÖSTERDİKLERİ TEVECCÜHTEN DOLAYI MÜTEŞEKKİRİM”
Asrın felaketi dolayısıyla mütevazı bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Gezginç, gençlerin kampanya sürecine büyük bir özveriyle sahip çıkmalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
“Seçim çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana gençlerin AK harekete gösterdiği teveccühten dolayı onlara müteşekkirim, hep yanımızda oldular. Biz de onlarla bir arada olmaktan çok memnunuz. Gençler, bizim en önemli itici gücümüz, onlara güvenimiz tam, gençlerimizi bugünün fark yaratanı, yarının teminatı olarak görüyoruz. Gençlerimizin de ülkemizin, Kahramanmaraş’ımızın geleceğine sahip çıkacağını biliyorum. Bu vatan, devlet, bayrak, millet ve gelecek onların… Her daim var olsunlar!..”

Dr. Hasan GEZGİNÇ Kimdir?
1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı. 2018 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalında doktora öğrenimini tamamlayarak “Dr.” unvanını almaya hak kazandı. Yaklaşık 30 yıldır kamu hizmetini sürdüren Gezginç, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaparken 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için görevinden istifa etmiştir. Ulusal ve uluslararası birçok makale yayımlayan Dr. Hasan Gezginç, evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.