USD49,34EUR55,16ALTIN6.611,66Istanbul17° Az bulutlu3:29İMSAK'AKALAN SÜRE
Genel

Genelkurmay: Dağlıca’da 16 Asker Şehit Oldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıcakırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırı sonrası şehit…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Genelkurmay: Dağlıca’da 16 Asker Şehit Oldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıcakırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırı sonrası şehit sayısıyla ilgili rakamı açıklamayan Genelkurmay Başkanlığı, bir gün sonra 16 askerin şehit, 6 askerin de yaralı olduğunu duyurdu.

İşte Genelkurmay’dan yapılan o açıklama;

“06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

23 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00’dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına,Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Haberler.com’un bölgedeki muhabirlerden edindiği bilgiye göre; Dağlıca karakolundan kobra cinsi zırhlı araçla intikale çıkan askerler mayınlı saldırıya uğradı. Pusuya düşen askerlerin yardımına bir kirpi ve bir kobra tipi zırhlı araçla başka bir grup gitti. PKK’lılar bu askerlere de mayınlı saldırı düzenledi.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

40 kadar askerin halen olay yerinde PKK’lılarla çatıştığı gelen bilgiler arasında. Hava şartlarındaki olumsuz durumdan dolayı bölgeye hava desteği verilemiyor. Askerlerin etrafıPKK’lılar tarafından sarılmış durumda. PKK’lıların da etrafı yardıma gelen askerlerce sarıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

MHP’li vekilin yaralandığı kaza kamerada
MHP’li vekilin yaralandığı kaza kamerada
Başkan Görgel; Ata Mirasımızı Gelecek Nesillere Aktaracağız
Başkan Görgel; Ata Mirasımızı Gelecek Nesillere Aktaracağız
KMTSO’DA 29 KOMİTEDEN TEK SES MUSTAFA BULUNTU
KMTSO’DA 29 KOMİTEDEN TEK SES MUSTAFA BULUNTU
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber