DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
GRAM ALTIN 2.491,69 % 0,29
ÇEYREK A. 4.073,91 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GBİ’NİN GÜNDEMİNDE KADINA ŞİDDET

Son Güncelleme :

24 Mart 2015 - 9:27

/ kez okundu.
GBİ’NİN GÜNDEMİNDE KADINA ŞİDDET
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kahramanmaraş Koordinatörlüğü’nün “Serbest Kürsü” adlı gençlerin fikirlerini rahatça sunabileceği ve tartışabileceği bir ortam sunan etkinliğinin bu haftaki konusu ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ oldu.

 

Gülhan Kafede gerçekleşen program hakkında değerlendirme yapan Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kahramanmaraş Koordinatörü Leyla Atayan şunları kaydetti: “Farklı yaş, eğitim seviyesi ve alanlarda faaliyet gösteren gençlerimizi biraraya getirme amacı taşıyan programımız oldukça dinamik ve yoğun fikir alışverişleriyle yaklaşık 3 saat sürdü. Dernek etkinliklerimizin artması yönünde yoğun bir ilgiyle karşılaştığımız programımız aslında gençlerin fikirlerini beyan etmek istediği ortamlara karşı olan taleplerinin bi kanıtı olduğu söylenebilir. Biz de derneğimiz adına bu talebi karşılamak ve gençlerimizin edilgen değil de etken bir rol oynamaları için gereken çalışmaları kendimize hedef olarak görmüşüzdür. Ayrıca bu alanlardaki çalışmalarımızı sürdürmeyi bir görev olarak bildik ve bu yönde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.Amacımız, dünyanın neresinde olursa olsun herkese ve her kesime ortak noktalarımızı göstererek barış içinde yaşamayı teşvik etmek, ‘farklılıklara tahammül eden toplum’ların ötesinde, ‘farklılıklardan zevk alan ve kucaklaşan toplum’ların oluşumuna katkı sağlamaktır. Bizim gücümüz insanları kucaklayan, kimseyi kimseden üstün tutmayan küresel vicdanımızın sesinden gelmektedir. Bu dil dünya barışı için mücadele etmiş Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Mevlana Celaleddin Rumi ve daha birçok dünya barış elçisinin dilidir.Gençliğin öfke ve şiddetle kendini anlattığı önceki nesilden farklı bir şekilde ‘21. Yüzyılın gençleri’ olarak, demokratik yollarla yapıcı faaliyetler ve söylemlerimizle ‘gençliğin barış için duyulması gereken sesi’ olmak istiyoruz. Amatör ruhumuz ve barış için tükenmeyen enerjimizle sadece şikâyet ederek değil alternatifler oluşturan yapıcı projelerimiz ve aktivitelerimizle barışa katkı sağlamayı kendimize hedef tayin ediyoruz. Biz, gençliğin barış için çıkan güçlü ve değerli sesinin meydanlara ve sloganlara sığmadığını göstermek istiyoruz.” –dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.