DOLAR 32,5669 % 0.16
EURO 34,7256 % 0.16
GRAM ALTIN 2.412,47 % -0,84
ÇEYREK A. 3.944,38 % -0,84
BITCOIN 66.363,73 0.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Fadime’nin Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Son Güncelleme :

12 Nisan 2016 - 11:47

/ kez okundu.
Fadime’nin Organları 3 Kişiye Hayat Verecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak tedaviye alındığı hastanede 4 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Fadime Erdoğan’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Yusuf ve Halime Erdoğan çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Fadime Erdoğan, geçen perşembe günü bir otomobilin çarpması ağır sonucu yaralandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan küçük Fadime’nin, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin girişimleriyle aile küçük kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Fadime’nin karaciğeri ve böbrekleri, Malatya İnönü Üniversitesi’nden gelen Yrd. Doç. Dr. Fatih Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Adil Başkıran tarafından yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı. Fadime Erdoğan’ın karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi’ne, böbreklerinden biri ise Adana Başkent Üniversitesi’ne gönderildi, diğer böbreğin ise doku uyumunun saptanmasının ardından belirlenecek bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, vatandaşların organ nakliyle ilgili duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Maalesef yapılan tedaviye cevap vermedi ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile de kızlarının organlarının başkalarının bedenlerinde hayat bulması için bağışladı. Ülkemizde 22 bin civarında böbrek, 2 bin civarında karaciğer ve 600 civarında kalp nakli bekleyen hasta var. Tabi bunlar çok büyük rakamlar. Bu insanlar, gece veya gündüz saatlerinde bir telefon bekliyor. Bu insanların tek ümidi organ bağışı yapılması. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.