DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Fabrika Atıkları Zehir Saçıyor

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2015 - 12:52

/ kez okundu.
Fabrika Atıkları Zehir Saçıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklarının arıtılmadan Aksu Çayı’na bırakılması çevreyi ve nehirleri tehdit ediyor. Fabrikaların bıraktığı atıklar nedeniyle rengi kızıla dönen nehirde büyük kirlilik yaşanıyor. Debisi azalan ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan çayın, bazı bölgelerde siyah bazı bölgelerde kırmızı renkte akıyor. Bölge halkı, Sır Barajını besleyen çayın çevreye kötü kokular yayıp hastalık saçtığını belirtiyor.

HAYVANLAR TELEF OLUYOR

Çayın geçtiği, Eyüpsultan Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki Ruşen Balbars, çaydan su içen küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu öne sürdü. Çayın 7 yıldır pis aktığını belirten Balbars, “Buranın pisliği 6-7 yıldır akıyor. Fabrikalar suyumuzu kirletmesinler, biz bu suyla hayvanlarımıza su veriyoruz, tarlalarımızı suluyoruz. Bitkilerimiz bitmez oluyor. Hayvanlarımız buradan su içip ölüyor. Bu derenin temizlenmesini istiyoruz.” dedi.

‘SİYASİLER SEÇİM DÖNEMİ SÖZ VERİYOR AMA BİZİ KANDIRIYORLAR’

Çayın temizlenmesi için siyasilerin seçim dönemlerinde sürekli söz verdiğini ancak sözlerinde durmadıklarını belirten Balbars: “Oyu alıyorlar, buraları yapacaklarını söylüyorlar ama yapmıyorlar bizi kandırıyorlar.” diyerek sitemini dile getirdi.

‘ÇOCUKLAR HASTA OLUYOR’

Fabrikaların atıklarını çayın içine akıttığını anlatan mahalle sakinlerinden Cennet Balbars da, “Bu derenin içi çok pis. Sürekli oturuyoruz burada, çoluk çocuk hasta oluyor. Fabrikanın atık suları derenin içine bırakılıyor.” diye konuştu. Çevreye zehir saçan çayın kenarında oyun oynadıklarını kaydeden 9 yaşındaki Safiye Balbars ise “Bu su zehirli, biz burada oynamak istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.