DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.115.183 3.674
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

EVLİLİK OKULU AÇILDI

Son Güncelleme :

05 Eylül 2015 - 15:27

/ kez okundu.
EVLİLİK OKULU AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği Evlilik Okulu açıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Evlilik Okulu açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, sağlıklı bir aile yapısının toplumun huzur ve refahı için bir denge unsuru olduğuna işaret ederek, kadın ve ailenin sorunlarına hassasiyet gösteren ve aile kurumunun korunmasına ve güçlenmesine yönelik yapılan çalışmaları sonuna kadar destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin sağlıklı bir yapıda olması gerektiğini ifade ederek: “Gelenekten geleceğe aile yapımızı modern dünyaya hazırlamak için, geçmiş kadim gelenekle de bağını koparmamamız gerekiyor.

Bu düşünceden hareketle toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun sağlıklı bir yapıda oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak için hayata geçirdiğimiz Evlilik Okulumuzu değerli katılımlarınızla açıyoruz.

Çekirdek sağlam olmazsa toplum da sağlam olmaz.

Nesli yetiştiren, yetiştirdiği çocuklarla, topluma şekil veren ailedir. Biz sağlam aile yapımız, aile değerlerimizle güçlü bir toplumuz. Aile değerlerimizi korumamız gerekiyor.

Boşanma oranlarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde bu projenin gerekli olduğunu düşünerek Büyükşehir Belediyemize bağlı Kadın Aile Şube Müdürlüğümüzü harekete geçirdik. Onlarda profesyonel bir çalışma gerçekleştirerek evlilik okulu projesini hayata geçirdiler.

Hizmet yılımızın ilk yılında kurduğumuz Kadın Aile Şube Müdürlüğü eliyle vatandaşlarımıza bir yandan ücretsiz danışmalık hizmeti verirken, Evlilik Okulu projesiyle de ailelerin daha sağlıklı iletişim kurmaları ve sorunlarla baş etme yetisi kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Kahramanmaraş’ı gıpta ile bakılan bir şehir haline getirmek için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, hayırlı bir iş içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Evlilik Okulu’nun açılmasında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmaları bölümünün ardından Proje Danışmanı ve Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit bir konuşma yaparak Evlilik Okulu’nun gerekliliğini anlattı.

Konuşmaların ardından ara verildi ve misafirler kokteylde sohbet etme imkanı bulurken, kokteyl sonrası Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nuri Kahveci birer konuşma yaparak ilk dersi verdiler.

evlilik okulu (5) evlilik okulu (9) evlilik okulu (10) evlilik okulu (3)

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.