DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ETLİ PİLAV VE AYRAN İKRAMINA YOĞUN İLGİ

Son Güncelleme :

11 Şubat 2015 - 15:51

/ kez okundu.
ETLİ PİLAV VE AYRAN İKRAMINA YOĞUN İLGİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü kutlama etkinleri çerçevesince Ulucami’de etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Ulucamii’de Öğle Namazı sonrası başlatılan etli pilav ve ayran ikramına vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdiler.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat  Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile diğer protokol mensuplarının katıldığı etli pilav ve ayran ikramında vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Vali Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram ettiler.

Burada bir açıklamada bulunan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 95 yıl önce Kahramanmaraş’a Kahramanlık payesini kazandıran insanların sayesinde bugün özgürlük yaşandığına dikkat çekerek: “Bundan 95 yıl önce şehrimize kahramanlık payesi kazandıran insanların sayesinde bugün bu pilavı özgürce paylaşabiliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 95 yıl önce bir destan yazıldığına işaret ederek: “Bundan 95 yıl önce kahraman ecdadımız büyük bir destan yazmışlar. Türk tarihinin en önemli günlerinden birisi 12 Şubat. Çünkü bir şehrin yürekleri iman dolu insanları, onca imkansızlıklara rağmen, iman güçlerinden aldıkları cesaretle dünyanın en büyük ordularından bir tanesini yenilgiye ve bozguna uğratması bizim için bir onur ve şeref meselesidir.

1000 yıldan beri düşman çizmesi değmemiş topraklarımıza 1. Dünya Savaşı sonrasında Fransızlar tarafından işgal edilmesinin ardından Kahramanmaraş halkı bunu kabul etmiyor ve böyle bir haklarının olmadığını bütün dünyaya haykırıyor. Kahramanmaraş Halkı 12 Şubat’ta bunu neticelendiriyor ve dünya insanlık tarihine de örnek teşkil edecek bir destan yazıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları Atatürk Meydanı’na geçti. Burada toplanan çete kıyafetleri giyen mahalle çetelerinin kaleye hücumu gerçekleştirilerek bayrak olayı canlandırıldı.

STC_9127 STC_9020

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.