DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Esnafımız Artık Kabuğuna Sığmıyor

Son Güncelleme :

31 Mart 2015 - 6:50

/ kez okundu.
Esnafımız Artık Kabuğuna Sığmıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı genel seçim sürecinde ziyaretlerine Selçuk Sitesi ve Aras Galeri esnafını ziyaret ederek devam etti. Arıkan Türkiye’de İstanbul’dan sonra en çok altın işleyen kuyumcuları ve çanta imalatında çok iyi bir noktaya gelen çanta imalatı yapan esnaflarla bir araya geldiklerini söyledi.

Seçim çalışmalarına aralıksız devam ederek çalışmalarını ara vermeden tüm hızıyla sürdüren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı genellikle kuyumcular, çanta imalatı yapan ve elektrik elektronik sektöründe faaliyet gösteren esnafların bulunduğu Selçuk Sitesi esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Her gün kentin bir noktasında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Arıkan Selçuk sitesindeki ziyaretine kuyumcu esnafından başladı. Tek tek imalathaneleri gezen Arıkan elleriyle altına şekil veren ustalarla sohbet etti. Esnafın partilerine karşı gösterdiği teveccüh karşısında mutlu oldu.

Çanta imalatı yapan esnafları da da ziyaret eden Arıkan, çanta imalatı yapan esnafların bu sektörü çok iyi bir yere getirdiğini gördüğünü söyledi.

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en fazla esnafının olduğu, imalatın ve üretimin yapıldığı Selçuk Sitesindeki esnafları ziyaret ettik. Ziyaretimizde kuyumcu imalathaneleri, çanta imalathaneleri ve elektronikçi ağırlıkta olarak ticaret yapan esnaflarımızın sıkıntılarını dinledik. Esnafımızla yaptıkları işler konusunda görüş alışverişinde bulunduk.  30 yıl önce Selçuk Sitesinde esnaflık yapmaya başlamış fakat yerleri artık küçük gelen esnaflarımızın gelişimleri noktasında fikirlerimizi paylaştık. Kuyumcular Odasına bağlı resmi kayıtlı olarak Kahramanmaraş’ta bin 79 tane altın işleme atölyesi olan esnafımız var. Altın işlemeciliğinde Kahramanmaraş Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci sırada olan bir ilimiz.  Çanta olarak tabir edilen yöntemle burada işlenen altınlar tüm Türkiye’deki kuyumcu esnafına gönderiliyor. Kuyumcukent yapıldığı zaman esnafımız daha çok gelişecek. Daha fazla Kahramanmaraş’ta altın işlenecek. Kahramanmaraş’ta çanta imalatının çok geliştiğini dünyada global marka olan çanta imalatlarındaki aynı marka aynı kalitede çanta üretildiğini gördüm. Ben de bir sanayiciyim esnafım bundan bende gurur duydum.” Dedi

Kahramanmaraş’ın artık kabuğuna kırmadığını da dile getiren Arıkan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş her geçen gün büyüyor ve daha fazla gelişiyor. Meslek sitelerinde esnafımız daha iyi imkânlara ve daha iyi alt yapıya kavuştuğu ve iş yerlerini genişlettiği zaman büyük üretimler yapacaktır.  Dünyanın her yerine ve her köşesine ihracat yapacaklarına inanıyorum. Vekil olduğumuz zaman çalışmalarımız olacak. Yapmamız gereken ne ise onu yapacağız. Dünyadaki fuarlara katılmaları ve işlerini büyütmeleri konusunda bizlerde elimizden geleni yapacağız.  Tüm esnafımıza başarılar diliyorum. Daha iyi imkânlarda ve daha iyi şartlarda işlerini kat kat geliştireceklerini, Kahramanmaraş’ın üretimine ve istihdamına büyük katkıları olacağına inancım tam. Gelecekte güzel ve gelişmiş ve güzel Kahramanmaraş için esnafımızla hak ettiği yere getireceğiz.”

DSC_2050 DSC_2061 DSC_2068

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.