DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ERKOÇ’TAN KÜLTÜR KAMPÜSÜ’NDE İNCELEME

Son Güncelleme :

14 Aralık 2018 - 6:48

/ kez okundu.
ERKOÇ’TAN KÜLTÜR KAMPÜSÜ’NDE İNCELEME
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta yapımı devam Nuri Pakdil Kültür Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yörük Selim Mahallesi’ne yapılmakta olan Nuri Pakdil Kültür Kampüsü’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç bölgenin tam bir kültür kampüsü olacağını söyledi.

Yapılmakta olan kültür kampus alanında Şair Nuri Pakdil’in doğduğu ev başta olmak üzere 21 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor. Bunlar içerisinde ilk etapta 6 adet konak belirlenirken iki konakta restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Yapılmakta olan restorasyonlar ve düzenlemeler ile oluşturulacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsü içerisinde Maraş Mutfağının izlerini taşıyan lokantalar, kahvehaneler, butik otel, kitapçılar sokağı gibi bölümlerin yanı sıra Şair Nuri Pakdil ve Şair Rasim Özdenören Müzeleri, yöresel ürünlerin sergileneceği Hanımel Konağı, Ramazan Sokağı gibi bölümler yer alacak.

Yapılacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsü’ne ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Edebiyatın aşkla yoğrulduğu Kahraman şehrimizin yetiştirdiği, Yedi Güzel Adamın yaşayan iki Çınarı üstad Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören adına müzelerin yer alacağı ve kültürümüzün yaşatılacağı Nuri Pakdil Kültür Kampüsü için çalışmalarımız devam ediyor. Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahraman şehrimize yakışır bir kültür kampüsü olacak inşaallah. Gerek diğer illerden gerekse yurt dışından edebiyatı seven ve gö

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.