DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ER MEYDANI ŞEHİTLER İÇİN KURULDU

Son Güncelleme :

17 Ekim 2016 - 6:41

/ kez okundu.
ER MEYDANI ŞEHİTLER İÇİN KURULDU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Federasyonu tarafından organize edilen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 15 Temmuz şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına 15 Temmuz Demokrasi meydanında yapıldı.

Kahramanmaraş’ta ilklerin öncüsü olan Dulkadiroğlu Belediyesi, ata sporu güreşte de bir ilki gerçekleştirerek Aşırtmalı Aba Güreşi Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinden 420 sporcunun katıldığı turnuvada başpehlivan Enes Bandırma oldu.

dsc_3981  dsc_4161

3 kategoride yapılan güreşlerde miniklerde 30 kilogramda Ramazan Esendere, 35 kilogramda Emirhan Tosun, 40 kilogramda Furkan Ertürk, 45 kilogramda Fatih Doğan, 50 kilogramda Arif Yüce, 55 kilogramda Turgut Kiremit, 60 kilogramda Mevlüt Özdemir birinci oldu.

dsc_3894

Yıldızlar kategorisinde 45 kilogramda Sinan Arıkan, 55 kilogramda Hüseyin Kekçe, 65 kilogramda Cemil Doğan, 75 kilogramda Burak Sönmez, 85 kilogramda Resul Bayındır birinciliği elde etti.

dsc_3665

Büyükler kategorisinde ise 60 kilogramda Musa Ayar, 65 kilogramda Emin Öğüt, 70 kilogramda Mustafa Öztürk, 80 kilogramda Ünal Çakmak, 90 kilogramda Vakkas Özada ilk sırada yer aldı.

dsc_4127

Turnuva sonunda bir konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkan Necati Okay, 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halisdemir anısına anlamlı bir organizasyona imza attıklarını kaydetti. Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ” Bu coşkulu birlikteliğimizin temel maksadı geleneksel spor dallarımıza destek olurken, demokrasi şehitlerimizi, onların adını taşıyan bu meydanlarda anmaktayız.

15 Temmuz ihanet girişimine, on binlerce Maraşlının itiraz ettiği ve lanetlediği bu meydanda bu gün yüzlerce güreşçimiz birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz adına güreşmektedirler. Vatanımızın savunmasında ve demokrasimizin korunmasında canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi rahmetle anarken, Kahramanmaraş demokrasi meydanından bir kez daha diyoruz ki; Vatanımızı bir avuç hayalpereste, eşkıyaya, teröriste bırakacak değiliz.

Bunun teminatı işte bu meydandır, bu meydandaki yiğitlerdir. Geleneksel güreşimizi desteklerken aynı zamanda gençlerimize er meydanında yiğitçe mücadele etmenin egzersizini de yaptırmış oluyoruz.

Şehit Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, demokrasi gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak, medeniyetimizin mirasına sahip çıkmanın temel hareket biçimimiz olacağını ifade etmek istiyorum. Kültür ve medeniyet değerlerimiz adına yürütmekte olduğumuz çalışmalarda temel referansımız ata mirasımızdır.

Bu mirasa sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla bir dizi çalışa yaptık ve yapmaktayız. Aşırtmalı aba güreşi Türkiye şampiyonası etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururuyla, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyor hoş geldiniz diyorum.

” Bu anlamlı etkinliğe; TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Milletvekili Dr. İlker Çitil, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkan Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe teşkilatı, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyeleri, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan, Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.