DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Engelliler İçin 3. Erişilebilir Kurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Oldu

Son Güncelleme :

07 Eylül 2018 - 10:12

/ kez okundu.
Engelliler İçin 3. Erişilebilir Kurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Oldu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Valilik Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından 29/08/2018 tarihinde yapılan denetim sonucunda Erişilebilir olduğu tespit edilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hizmet binasına komisyon tarafından ‘’Erişilebilirlik Belgesi’’ düzenlendi. Düzenlenen belge Vali Yardımcısı vekili Mustafa ÇEK tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT’ a takdim edildi.
Belge ile ilgili görüşlerini açıklayan İl Müdürü Sertpolat:
Engelli bireylerin önündeki fiziki engellerin kaldırılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Engelli bireylerin kendilerine sunulan imkanlardan yararlanması neticesinde ne kadar büyük başarılara imza attığını gördüklerini söyledi. “İnsanın sahip olduğu yetenekleri özgürce kullanabilmesi ve bu yetenekleriyle hem kendisine, hem ülkesine, hem de tüm insanlığa yararlı değerler üretebilmesi, bu yeteneklerini özgürce kullanabilmesine bağlı. Yeteneklerimizi özgürce kullanabilmenin de iki temel şartı var. Birincisi fiziki engellerin ortadan kaldırılması, ikincisi ise düşünsel engellerin ortadan kaldırılması. Fiziksel engelli durumunda bulunan bireylerimiz için kamu hizmetlerinin ve eğitim olanaklarının onların ulaşabileceği bir şekilde sunulması devlet ve toplum olarak en temel görevlerimizdendir.
Bu çalışmanın tüm kamu kurumlarımıza, özel kurumlarımıza, kuruluşlarımıza örnek olmasını diliyorum. Bu başarılı çalışmalar ne kadar kısa sürede tamamlanırsa İlimiz, engellilerin erişilebilirliği bakımından Türkiye’ye örnek gösterileceği iller arasına girecektir. Çalışmaları yürüten arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.