DOLAR 32,4989 % 0.25
EURO 34,5934 % 0.27
GRAM ALTIN 2.489,93 % 0,27
ÇEYREK A. 4.071,03 % 0,27
BITCOIN 2.065.548 -4.273
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ENGELİLER BELGELERİNE KAVUŞTULAR

Son Güncelleme :

27 Ağustos 2015 - 15:01

/ kez okundu.
ENGELİLER BELGELERİNE KAVUŞTULAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından engellilere yönelik bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü kursuna katılan öğrencilere kurs bitirme sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


                Rutin Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Sosyal Belediyecilik faaliyetleri altında engelli bireylerin toplumda hak ettiği yeri alması için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven konuşmalarında şu ifadeleri kullandı. “Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim, Kültür Merkezi ve Afşin Çıraklık Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz bu proje ile; engelli çocuklarımıza günümüzün en önemli kitle iletişim araçlarından biri olan bilgisayar kullanmayı öğretmeyi, ayrıca katılımcıların meslek edinmelerine yardımcı olabilmek adına bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü sertifikaları kazandırmayı hedefledik. Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimiz ilçemizde engellilere yönelik hizmetlerine devam etmektedir. Merkezimizde engellilere yönelik el becerisi geliştirme ve meslek edinme üzerine açacağımız yeni kurslarımızın yanı sıra yakın zamanda engelli ailelerine ve ilgilenen diğer vatandaşlarımıza yönelik İşaret Dili kursları da düzenleyeceğiz. Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimizde uzman personellerimiz ile engelli vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.” dedi.

Bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü kursundan 14 engelli gencin faydalandığını ve 2 haftada toplam 40 saatlik ders aldıklarını belirten Başkan Güven konuşmalarına şöyle devam etti. ” Düzenlediğimiz bu kursta engelli öğrencilerimiz 2 haftada toplam 40 saatlik bilgisayar eğitimi aldılar. Bu sayede kursumuzun katılımcısı engelli gençlerimiz doğru ve bilinçli bilgisayar kullanımını öğrendikleri gibi ileriki hayatlarında meslek edinmelerine yardımcı olabilecek önemli bir sertifikayı da edindiler. Düzenlediğimiz bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü kursu proje ortağımız Çıraklık Eğitim Merkezimize, hocalarımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Unutmayalım her sağlıklı birey aslında birer engelli adayıdır. İnşallah İlçemizde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri ile birlik ve beraberlik içerisinde Afşin’de engelleri bir bir aşarak farkındalık oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.