DOLAR 32,5979 % 0.25
EURO 34,7821 % 0.32
GRAM ALTIN 2.404,68 % -1,16
ÇEYREK A. 3.931,65 % -1,16
BITCOIN 66.048,01 0.246
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Elektriksiz Evde Yaşam Mücadelesi

Son Güncelleme :

02 Aralık 2015 - 7:23

/ kez okundu.
Elektriksiz Evde Yaşam Mücadelesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde, 67 yaşındaki Hazer ile eşi 65 yaşındaki Hatice Bozkurt, fırtınanın çatısını yıktığı ve maddi imkansızlıklar nedeniyle onaramadıkları elektriksiz toprak evde yaşam mücadelesi veriyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde zihinsel engelli kızı 31 yaşındaki Leyla ve eşi Hatice ile birlikte yaşayan 2’si kız, 8 çocuk babası Hazer Bozkurt, toprak evinin çatısı geçen kış fırtına nedeniyle göçünce kendi imkanlarıyla onarmaya başladı. Aldığı yaşlılık maaşının dışında geliri bulunmadığını belirten Bozkurt,  maddi imkansızlık nedeniyle evinin onarımını tamamlayamadığını söyledi. Eşi ve kızıyla elektriği bulunmayan ve hava alan 3 odalı derme çatma toprak evde yaşam mücadelesi veren Hazer Bozkurt, geceleri ise komşularından seyyar kablo ile çektikleri elektrikle bir odayı aydınlattıp oturduklarını anlattı.

‘KAPI YOK, PENCERE YOK’

Türkoğlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurduğunu ancak evin masraflarının fazla olduğu gerekçesiyle olumsuz yanıt aldığını öne süren Hazer Bozkurt şöyle dedi:

“Ev kiremit çatıydı, kışın rüzgarda ağaçlar çürüyünce uçtu. Bir kişi de ‘Yaptır, fon sana yardım eder’ dedi. Sağdan soldan bulup buluşturduk, üstünü yaptırdık. Halen borçluyuz, borcu da ödeyemedik. Evin tavanı yok, kapı yok, pencere yok, her şey noksan. Elektrik yok, geri bağlatacak gücümüz de yok. Kış geldi, soğukta titreyip duruyoruz.”

Hatice Bozkurt da, yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine yardım etmesini istediklerini söyledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.