DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
GRAM ALTIN 2.500,82 % 0,66
ÇEYREK A. 4.088,83 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Elbistan cazibeli memba suyuna kavuşacak

Son Güncelleme :

23 Aralık 2015 - 16:27

/ kez okundu.
Elbistan cazibeli memba suyuna kavuşacak
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Elbistan’da yapımı devam eden 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlanırken, hastane binasının altyapısının tamamlanması amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışma yapılacak.

Yapılacak çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Elbistan’a giden Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Çetin Hurşitoğlu ve KASKİ Elbistan Şube Müdürü Doğan Soner Demirci ile birlikte Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret etti.

300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin bölge adına çok önemli bir yatırım olduğunu, 2016 yılı sonlarına doğru hizmete açılmasının planlandığını belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu süreçte yatırıma büyük destek sunacağını kaydetti. Hastane inşaatının altyapısının, inşaat aşamasında iken tamamlanması için görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kaymakam Akkoyun, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok’un bu amaçla Elbistan’da bulunduğunu söyledi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, konuşmasında şunları söyledi: “KASKİ Genel Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Tabi Elbistan ile ilgili KASKİ’nin çok önemli projeleri var. Hayata geçtiği zaman birkaç kademeli bir iyileştirme olacak. Vatandaşlarımız kaynak suyu içecek, cazibeli olacak, elektrikten tasarruf sağlanacak. Bu sayede vatandaşa yansıtılan meblağ düşecek. Bunun yanında özellikle bugünkü ziyaret sebebiyle ilgili bizim geçen günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç ile bir görüşmemiz oldu. Hastanemiz yapılıyor ve hastanemiz bitmeden biz altyapı işlemlerinin tamamlanmasını talep ettik. Yani nedir? Kanalizasyon altyapısı, atıksu alt yapısı ve yollarla ilgili. Birkaç gün önce Sayın Genel Müdürümüz ile de görüştük. Konuya gerçekten çok hassasiyet ile yaklaştılar. Görüşmenin hemen akabinde gerekli talimatlar verildi, sağ olsun bugün de nezaket gösterip buraya kadar geldi. Konuyu bizzat görecek ve yerinde tespit edecek. Buradaki ziyaret, konuya ne kadar önem verdiklerini, Elbistan’a ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. Buda bizi mutlu ediyor. Ben kendilerine bu gayret ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hastanemiz önümüzdeki sene bu vakitlerde bittiği zaman, şimdiden yapacağımız bu altyapı tedbirleri sayesinde sorun yaşamamış olacağız. Bundan sonraki süreçte de inşallah koordineli olarak çalışacağız ve işbirliği içinde olacağız.

Altunok: Elbistan cazibeli memba suyuna kavuşacak            

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ise, Elbistan ile ilgili yapılacak çalışmalar ve özellikle de içme suyu konusunda açıklamalarda bulundu. Elbistan’ın cazibeli olarak içme suyuna kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirten Altunok, proje yapımının sürdüğünü, bu sürecin ardından ihale çalışmalarının başlayacağını vurguladı.

Altunok : “Elbistan ilçemizi biz KASKİ Genel Müdürlüğü olarak önemsiyoruz. Çünkü en büyük ilçelerimizden bir tanesi. İlk etapta göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ’un talimatıyla içme suyuyla ilgili bir çalışma başlattık. Burada bilindiği gibi Elbistan ilçemizin içme suyu kaynakları tamamen kuyulardan karşılanıyor. Dolayısıyla elektrik maliyeti masraf olarak bize yansıyor, bizde dolayısıyla bu maliyetleri halkımıza yansıtmak zorunda kalıyoruz. Hem ülke kaynaklarımızın çok iyi değerlendirilmesi, hem de kurumu iyi yönetme adına Elbistan ilçemize nasıl bir içme suyu getiririz düşüncesi ile bir araştırma içerisine girdik. DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Afşin’deki Sarımağara kaynaklarından içme suyu projesinin gerçekleştirileceği konusunda anlaştık. Bunun üzerine gerekli yazışmalarımızı yaparak, DSİ Genel Müdürlüğü’ne bu proje ile ilgili bir proje ihalesi yaptırdık. Şuan proje çalışmaları başladı. Sadece Elbistan değil, beraberinde 21 mahalleye içme suyu getireceğiz. Tamamen cazibe ile kaynak suyu olacak. Ayrıca buna Ekinözü ilçemizi de dahil edeceğiz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Altunok, açıklamasını şöyle sürdürdü:Aslında Afşin, Elbistan ve Ekinözü ilçelerimize yönelik tek bir proje yapılabilirdi ancak daha önce belediyeler tarafından yürütüldüğü için sadece Afşin Belediyesi üstlenmiş. Onun yapımı devam ediyor ancak, ağır aksak ilerliyor. Müteahhit firma işi çok ağır yürütüyor. Firma işine devam ederse, biz tekrar DSİ ile görüşerek onlara bu işin yapım ihalesini de yaptıracağız. İnşallah 2-3 sene içinde bu işlem tamamlanmış olur. Bu sayede Elbistan halkımız cazibe ile memba suyuna kavuşmuş olacaktır. Diğer yandan Elbistan ile ilgili rutin ihalelerimiz var. Mahallelerimiz ve ilçelerimizi birleştirerek, ihaleler düzenliyoruz. Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi projesi var. Bilindiği gibi bu Avrupa Birliği projesi. Biz kurum olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Bununda inşallah fizibilite çalışmaları devam ediyor. AB projesi olduğu için bunun yapım süreci bizim dışımızda. Biz gerekli takipleri yapıyoruz. Çevre Bakanlığı yürüttüğü için 2016 sonlarında ihale yapılmasını bekliyoruz. Bu Elbistan için çok önemli bir proje. Daha doğrusu biz aslında bu proje ile birlikte Ceyhan Nehri’ni baştan temizleyeceğiz. Elbistan, beraberinde Göksun’un atık su arıtma tesisi, konusunda İller Bankası ile görüşmeler yapıyoruz. Kahramanmaraş merkezde aynı Elbistan gibi AB projesi kapsamında olan projenin yer teslimi yapıldı. İnşallah 2 yıl içinde tamamlanacak, bunun darısı Elbistan’a diyoruz. Elbistan projesinin bedeli yaklaşık 30 milyon Avro, beraberinde başka projelerde yer alıyor.

Altunok, daha sonra Elbistan Devlet Hastanesi inşaatında yapılacak çalışmaları yerinde görmek amacıyla hastane inşaatında incelemelerde bulundu.
 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5694

SATIŞ

32,5947

FARK

% 0.33
Dolar EURO

ALIŞ

34,7787

SATIŞ

34,8187

FARK

% 0.19
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,3227

SATIŞ

40,3660

FARK

% -0.61
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,7628

SATIŞ

35,7867

FARK

% 0.5
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,6832

SATIŞ

23,6981

FARK

% 0.43
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

4.000,68

SATIŞ

4.088,83

FARK

% 0,66
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.500,43

SATIŞ

2.500,82

FARK

% 0,66
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.121.240

DEĞİŞİM

2.416

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER