DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ekinözü’nde 1.Yayla Şenliği Yapıldı

Son Güncelleme :

22 Temmuz 2015 - 7:56

/ kez okundu.
Ekinözü’nde 1.Yayla Şenliği Yapıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde ÇANDER Tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Yayla Şenliklerinde Gurbetçiler bir araya gelip doyasıya eğlendi.

Ekinözü İlçesinde ÇANDER Yayla Şenliği’nin bu yıl Birincisi yapıldı. Çiftlik Ambar ve Nergele köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneği organizesi ile Kahramanmaraş’ın büyük yaylalarından biri olan Yılan Ovası Çiftlik Mahallesi Sinekli Yaylası’nda bu yıl 1.’si düzenlenen Yayla Şengil’inde Gurbetçiler birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ÇANDER – Çiftlik Ambar ve Nergele köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneği Genel Sekreteri Hasan Kul 1’incisi düzenlenen Yayla şenliğin açılışında bir konuşma yaptı.

Kul, “Kardeşliğimiz acısında birlik ve beraberlik acısından önemli bir yeri olan ÇANDER bölgemizin Kültürünü sizlere yaşatmak istiyor bunun içinde Bizim yaylamızın; doğası güzel, havası güzel, suyu temiz, merası güzel, arıcılık yönünden elverişli, tereyağı, çökeleği, peyniri, balı meşhurdur. Her türlü bitki var. Güzel yaylamızın kıymetini bilelim.  Bunun kıymetini bilmek çok güzel bir duygudur. Tüm dünyaya sesimizi duyuralım. Sizin desteğinizle ilk defa festivalimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bundan dolayı sizlere ve emeği gecen herkese teşekkür ederim.

Biliyorsunuz Gurbetçilerimiz köy Özlemi çekiyor vatan özlemi çekiyor bizlerde böyle güzel bir organize ile bir kere daha kardeşliğimizi kültürümüzü yöremizin adetlerini bir kere daha hep birlikte yaşayalım bu şenliklerin insanların kaynaşması, kucaklaşması için birer vesile olduğunu söyledi.

Kul şenliklerin birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örnekleri olduğunu, gelenek görenek ve kültürümüzün şenlikler sayesinde yaşatılmaya devam ettiğini belirterek, şenlik organizasyonunu da önemsediğini herkesin ortak coşkuları, kardeşlik, sevgi, barış duygularının tavan yaptığı günler olduğunu söyleyerek, ’’Uzaklardan gelen insanların içerisinde ilk defa köyüne, atalarının doğduğu yerlere gelenler olabiliyor. Ata topraklarından gidenlerin geri dönme arzusu içerisinde olduklarını da görmek bizi mutlu ediyor. Bu gibi şenlikler birlik ve beraberlik için çok önemli günlerdir.’’ dedi.

Sinekli Yaylası’nda düzenlenen şenlikte Sanatçı Cemile Sönmez, Ali Üstünses, Hamit Ertaş, Fatoş Değer,Süleyman Yapıcı, Hüseyin İpek, Dursun Kul, Adıyamanlı Aşık Yusuf ile birlikte yöre sanatçıları türküleri ile birlikte vatandaşlara unutulmaz gün yaşattı.

4 1 2 3

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.