DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

EDEBİYATIN VE ŞİİRİN BAŞKENTİ KAHRAMANMARAŞ

Son Güncelleme :

25 Ekim 2016 - 6:24

/ kez okundu.
EDEBİYATIN VE ŞİİRİN BAŞKENTİ KAHRAMANMARAŞ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

DÜNYA EDEBİYAT KENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dünya Edebiyat Kenti olmak için çalıştıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, III. Kitap ve Kültür Fuarı’nın bilgilendirme toplantısı için ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımı ile Çınarkasrı Tesisleri’nde bir araya geldi.
Kitap ve Kültür Fuarı’nın bu yıl 3.’sünü düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Erkoç, Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ı UNESCO’nun Dünya Edebiyat Kenti olması yolunda çaba sarf ettiklerini söyledi.

img_4417
27 EKİMDE KAPILAR AÇILIYOR
III. Kitap ve Kültür Fuarı’nın bu yıl 27 Ekim’de açılacağına işaret eden Başkan Erkoç: “İlkini 2014 yılında düzenlediğimiz Kitap ve Kültür Fuarımızın bu yıl 3.’sünü düzenliyoruz. Anadolu’nun büyük kitap fuarlarından birisi olan fuarımızla UNESCO’nun Dünya Edebiyat Kenti olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok şair ve yazarımız, yayınevlerimiz bu fuarımıza katılacak. Bu yıl 500’e yakın yayınevi fuarımıza katılmak için müracaatta bulunmuştu. Ancak fuarımızda 260’a yakın yayınevini misafir ediyoruz” dedi.

img_4422
EN BÜYÜK SERMAYEMİZ BEŞERİ SERMAYEMİZ
Türkiye’nin zengin yer altı ve yerüstü kaynakları olmadığına işaret eden Başkan Erkoç: “Biz ülke olarak zengin petrol yataklarına sahip bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayedir. Bundan dolayı insanlarımızın yetişmesi açısından çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi ortamlarda yetişmesini sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler gelecek nesilleri ne kadar iyi eğitebilirsek, ülkemizin geleceği de o derece iyi olur” diye konuştu.

img_4420
EDEBİYATIN VE ŞİİRİN BAŞKENTİ KAHRAMANMARAŞ
Şehirlerin en önemli özelliğinden birisini de ruhu olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş ruhu olan bir şehir. Bünyesinden birçok şair, yazar, fikir ve sanat adamını çıkarmış Kahramanmaraş’ta hemen her aileden bir şair veya yazar çıkmaktadır. Gerek esnaf ziyaretlerimizde gerekse vatandaşlarla karşılaştığımız zamanlarda hemşehrilerimiz ceplerinden tomarla kağıt çıkararak ‘Başkanım şöyle şiirlerim var ama bastıracak para bulamıyorum, bana yardımcı olur musunuz’ diyorlar.
Kahramanmaraş’ın havasını soluyan, suyunu içen herkeste mutlaka bir yazarlık veya şairlik yanı oluyor” dedi.

img_4415
KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK
III. Kitap ve Kültür Fuarı’nın 27 Ekim’de kapılarını açacağını ifade eden Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl kitap ve kültür fuarımızın açışlının ardından fuar süresince imza günleri, söyleşiler, konferanslar, seminerler olmak üzere kültürel etkinliklerimiz devam edecek. Yüzlerce şair ve yazarımızın katılacağı 3. Kitap ve Kültür Fuarımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.
İlimiz dışından da birçok misafirlerimiz olacak. Açılışımıza Kültür Bakan Yardımcımız gelecek ama diğer günlerde bakanlarımız da teşrif edecekler.”

img_4419
ÖĞRENCİLERİMİZİ SERVİSLERLE BİZ TAŞIYACAĞIZ
Bu tür etkinliklerin amacına uygun olması için okullardan öğrencileri kendilerinin taşıyacağını ifade eden Başkan Erkoç: “İl Milli eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizi kendi imkanlarımızla okullarından alarak fuara götürüp getireceğiz. Öğrencilerimizin fuarı gezerek bilgi edinmelerini ve kitapla haşır-neşir olmalarını sağlayacağız. Aynı zamanda şairlerimizin ve yazarlarımızın okullarda öğrencilerle buluşmalarını da sağlayacağız” dedi.
YEDİGÜZEL ADAM EDEBİYAT MÜZESİ
Basın bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ı kültürel anlamda hak ettiği konuma getirmek için gayret ettiklerini ifade ederek: “Şu anda Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için çalışmalarına başladık. İlimizdeki tarihi bir binayı restore ederek Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ne dönüştürüyoruz. Eskiden lise olan ve Yedi Güzel Adam dizisinin çekildiği binayı restore etmeye başladık ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesine dönüştürüyoruz.
Bunun yanı sıra kültürel anlamda Kahramanmaraş Panorama müze çalışmalarımız da hızla devam ediyor.
Kitap ve Kültür Fuarımızla, şairler ve yazarlarımızla, edebi eserlerimizle Kahramanmaraş’ı Dünya Edebiyat Kenti yapmaya kararlıyız. Çalışmalarımızı ve gayretlerimizi bu yönde sarfediyoruz” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.