DOLAR 32,5185 % 0.21
EURO 34,8485 % 0.33
GRAM ALTIN 2.487,69 % 1,03
ÇEYREK A. 4.067,37 % 1,03
BITCOIN 2.011.025 -3.584
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dursun Ali Erzincanlı K.Maraş’ta

Son Güncelleme :

30 Mayıs 2015 - 10:01

/ kez okundu.
Dursun Ali Erzincanlı K.Maraş’ta
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kültürel hizmetlere hız kesmeden devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, kelam ustası Dursun Ali Erzincanlı’yı sevenleriyle buluşturdu.

Farklı sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, ramazan öncesi anlamlı bir programla kelam ustası Dursun Ali Erzincanlı’yı Kahramanmaraşlı sevenleriyle buluşturdu.

Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kuran tilaveti ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Okay konuşmasında, insanın gönül zenginliğini artıran bu gibi programları Kahramanmaraş halkıyla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, “Gönüllerimizde biriken hüzünleri, zarif ve sanatlı üslubuyla dile getiren, Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisinde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.

Tüm hizmetleri insanı merkez alarak gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü : ”

“Dulkadiroğlu Belediyesi olarak belediyeciliği bir bütün olarak değerlendiriyor ve merkezine insanımızı ve onun yüreğini koyuyoruz. Zira insanımıza yapacağımız yatırımları baki hizmetler olduğu bilincindeyiz. Tüm modern imkanları kullanarak ilçemize kentsel yatırımlar yapmaktayız. Nihai amacımız Dulkadiroğlu İlçesi sınırlarında bir arada yaşamaktır. Huzur, mutluluk ve gurur duyan müreffeh bir toplum meydana getirmek, kadınlarımız, engellilerimiz ve çocuklarımıza yönelik hizmet yatırımlarına öncelik veriyoruz. Belediyemizin kapılarını sonuna kadar herkese açık tutuyoruz.”

Başkan Okay, son olarak; “sevgili peygamberimizin yaşamından kesitler sunan güzel sözler dinledik. Bizi kırmayarak bu güzel akşamda en sevgilimizden mesajlar aktaran üstat Dursun Ali Erzincanlı beye bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye gelen kelam ustası Dursun Ali Erzincanlı, Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta şiir okumanın cesaret istediğini söyledi. Ancak okuyacağı şiirlerin peygamber efendimiz (S.A.V.)’in hayatından kesitler olduğunu hatırlatan Erzincanlı, bu nedenle kendisini rahat hissettiğini belirtti.

Erzincanlı, şiirlerine başlamadan önce şunları dile getirdi:

“Huzurunuza gelmemize vesile olan öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Siz değerli konuklarımıza da bizleri yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Şiiri ve sözleri bahane ederek peygamber efendimizi anıyoruz. Bizi Ramazan’a hazırlayan bu günlerde efendimizi kelamlarla anmanın önemini ayrıca belirtmek istiyorum. Şairlerin ve şiirin başkentinde şiir okumak cesaret ister. Biz de peygamber efendimizi şiirlerle anacağımız için bir, sıfır önde başlayacağımızı düşünüyorum.”

Erzincanlı, selamlama konuşmasının ardından birbirinden güzel şiirlerini dile getirerek programı sonlandırdı.

Bu anlamlı ve özel geceye; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kalkan, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NST_6408 1 4 NST_6308

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.