DOLAR 32,4855 % -0.04
EURO 34,7989 % -0.53
GRAM ALTIN 2.443,24 % 0,29
ÇEYREK A. 3.994,69 % 0,29
BITCOIN 63.942,89 -1.593
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDAN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÇÖZÜM MASASI

Son Güncelleme :

07 Mart 2016 - 14:59

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDAN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÇÖZÜM MASASI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Bölgesinde yaşayan engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, ‘Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası’nı oluşturdu. Çözüm masasında engelli bir personel görevlendiren Dulkadiroğlu Belediyesi, engellilerin sorun ve çözümleri konusunda bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, engelli vatandaşların sorunlarına hızlı ve daha sağlıklı şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla ‘Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası’ oluşturdu. Engelli bir personelini çözüm masasında görevlendiren Dulkadiroğlu Belediyesi, engellilere yönelik hizmetlerin bu yöntem ile daha verimli olacağını bildirdi.
Dulkadiroğlu Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda kurulan çözüm masasının tanıtımını yapan Belediye Başkanı Necati Okay, toplumun en önemli parçası olan engellilerle ilgili sorunların bu masa sayesinde daha hızlı bir şekilde çözüleceğini söyledi.
Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren engelli derneklerinin de katıldığı tanıtım programında konuşan Başkan Okay, bu anlamlı hizmetin engellilerin tüm hassasiyetlerini göz önünde bulundurularak yaptıklarını söyledi.
Kurum binasının fiziki şartlarının engellilere göre düzenlendiğini kaydeden Başkan Okay, şehrin muhtelif yerlerinde ise yine engellilere yönelik farklı hizmetlere imza attıklarını belirtti.
Bedensel engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edecekleri istasyon ve dik merdivenlere asansör sistemi kazandırdıklarını anlatan Başkan Okay, görme engelli vatandaşlar için ise kaldırımlara yürüyüş alanları yaptıklarının altını çizdi.
Bu hizmetlerin devamı olarak ‘Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası’nı faaliyete geçirdiklerini aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Belediye binamız, engelli vatandaşlarımızın rahatça her kata ulaşabileceği standarttadır. Bugün burada açmış olduğumuz ‘Engelli Danışma ve Çözüm Masası’ ile engelli kardeşlerimizin Dulkadiroğlu Belediyemizin,  üstün hizmetlerinden daha rahat bir şekilde faydalanacağına inanıyorum. Bu hizmetlerden faydalanırken, kendilerini en iyi şekilde anlayacak bir personelimizi burada görevlendirdik. Burada sadece belediyecilik hizmetleriyle alakalı değil, engellilerin tüm sorunlarıyla ilgili istişare ve bilgilendirme masası oluşturmuş olduk. Her bireyin potansiyel bir engelli olduğu bilinciyle hareket ederek engellilerimizin önündeki tüm engelleri kaldırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de engellilerimizin yanında olacağız”.
Programa katılan Engelliler Dernek Başkanları da hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın engelliler konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Dernek Başkanları, tüm bu hassasiyeti ortaya konulan hizmetlerde açık bir şekilde gördüklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından tanıtım programına katılan engelliler, çözüm masasının üstün hizmet ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Program, Başkan Okay’ın engellilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.