DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDAN BİR SOSYAL TESİSTE DEREKÖY’E

Son Güncelleme :

27 Eylül 2017 - 6:55

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDAN BİR SOSYAL TESİSTE DEREKÖY’E
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 

Kırsal mahallelerini sosyal tesis projeleriyle zenginleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi, Yusufhacılı mahallesinin ardından Dereli’ye de sosyal tesis kazandırdı.

Kahramanmaraş’ta sosyal ve kültürel belediyecilikte büyük projelere imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, kırsal mahallelerin sosyal tesis ihtiyacına çözüm için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Yusuhacılı mahallesinin ardından Dereli mahallesine de güzel bir sosyal tesis kazandıran Dulkadiroğlu Belediyesi, düzenlediği açılış programı ile sosyal tesisi hizmete sundu.
Açılış programına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kırsal mahallelere verdikleri önemi anlattı. Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizin sosyal anlamda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Alt yapısını tamamladığımız kırsal mahallelerimize yeni sosyal tesisler kazandırarak bu alandaki ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz. Dereli mahallemizin taziye evi, düğün salonu, etüt merkezi, kuran kursu ve çeşitli toplantı organizasyonların yapıla bileceği bir sosyal tesisi hizmete açtık. Bu tesisimizle birlikte Dereli mahallemizde çok az bir işimiz kaldı. Bu eksiklikleri de gidererek vatandaşımızı hak ettiği standarda kavuşturacağız.”
Başkan Okay, ilçesine kazandırdığı ve kazandıracağı hizmetler ile ilgili de konuşarak şunları söyledi;

13 KIRSAL BÖLGEYE SOSYAL TESİS

“Özellikle kırsal bölgelerimizin şehir merkezindeki mahallelerimizin standardını yakalaması için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 13 sosyal tesis kırsal mahallelerimize kazandırıyoruz. Yapımını tamamladıklarımızı da bir bir hizmete açıyoruz. Bu sosyal tesislerimizi tamamlayarak hizmete açıyoruz.”

KAMU KÜLLİYESİ YÜKSELİYOR

“Seçim sürecindeki en önemli taahhütlerimizden olan kamu külliyesi projesi inşaatı başladı ve hızla devam ediyor. Şehrimizin doğusunda yapacağımız kamu külliyesinin sinerjisi ve enerjisiyle bölgemizi değiştireceğiz ve dönüştüreceğiz. Üç yıllık emeğimizin sonucunda yaklaşık 50 dönümlük alanı vatandaşlarımızdan imar yoluyla elde ettik. İki ay öncesinde müteahhide yer teslimini yaptık ve çalışmalar başladı. İnşallah bu hafta sonu Tarım Bakanımızın da katılımıyla temel atma törenimizi yapacağız. Yaklaşık 11 ay içerisinde de projeyi bitirmeyi hedefliyoruz.”

UYDU KENT PROJEMİZ HIZLA DEVAM EDİYOR

“Bölgemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan toplu konut projesi ile ilgili de önemli bir çalışmaya imza attık. Yaklaşık bin 400 konuttan oluşacak, 3+1 140 metrekare standardı olacak uydu kentimizde her türlü sosyal donatı bulunacak. Okul, cami, alışveriş merkezi, sağlık merkezi, yüzme havuzu ve çeşitli donatıların bulunacağı uydu kent projemizde Kasım ayında temel atmayı planlıyoruz.”

KAHRAMANMARAŞ’IN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİNİ YAPIYORUZ

“Namık Kemal-Yavuz Selim mahallemizde Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini yapmak için çalışma başlattık. Namık Kemal pazar yeri olarak bilinen alanda şuanda çalışmalarımız başladı. 5 bin 700 metre kapalı alanı bulunan gençlik merkezimizin altı pazar yeri ve otopark alanı olarak kullanılacak. Gençlerimiz bu alanı aktif olarak kullanacak. Gençlerimiz bu tesisten her türlü istifade edecekler.”

PAZAR YERLERİMİZ KAPALI HALE GELİYOR

“Bölgemizde bulunan pazar yerlerinin standardını yükselterek kapalı hale getirmek için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İlk olarak Doğukent Pazar yerimizi kapalı hale getirdik ve yeni yerine taşıdık. Divanlı mahallemizde de yapmış olduğumuz çalışmalar önemli bir aşamaya geldi. Yine Bahçelievler pazar yerimizin yapı için de çalışmalarımız devam ediyor.”

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYOR

Başkan Okay’ın ardından konuşan Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan ise şunları söyledi: “Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli olan bir tesisin açılışını yapacağız. Özellikle kırsal alanların şehir merkeziyle arasındaki fırsat eşitliğini ifade edecek bir tesisi hizmete sunacağız. Burada yaşayan vatandaşlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın bilgiye erişimini, bir arada bulunmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayacak bu güzel projenin hayırlı olmasını diliyorum. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

KIRSAL BÖLGELERE BELEDİYELERİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERİYOR

Kaymakam Okatan’ın ardından konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise programda yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “Büyükşehir yasasıyla köyden mahalle statüsüne dönüşen bölgelerle ilgili çok büyük eleştiriler aldık. Acaba belediyeler köyden mahalleye dönüşen alanlara gerekli hizmeti götüre bilecek mi, gerekli yatırımları yapa bilecek mi diye. Bugün görüyoruz ki belediyelerimiz alt yapısını tamamladığı bu güzel kırsal mahallelerimize sosyal tesisler kazandırmaya başladı. İnşallah bundan sonra daha güzel yatırımlarla belediyelerimiz kırsal bölgelerimizi daha da zenginleştirir.”

 

 

 

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3290

SATIŞ

32,3326

FARK

% 0.25
Dolar EURO

ALIŞ

35,0312

SATIŞ

35,0475

FARK

% -0.23
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,8347

SATIŞ

40,8512

FARK

% -0.4
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6825

SATIŞ

35,6975

FARK

% -0.04
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7533

SATIŞ

23,7621

FARK

% -0.07
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.655,44

SATIŞ

3.736,02

FARK

% 0,33
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.284,65

SATIŞ

2.285,03

FARK

% 0,33
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.292.306

DEĞİŞİM

1.136

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER