DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDA TAKSİ DURAKLARI TARİHİ DOKUYA UYGUN YENİLENDİ

Son Güncelleme :

17 Aralık 2015 - 10:01

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDA TAKSİ DURAKLARI TARİHİ DOKUYA UYGUN YENİLENDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “İlçemizde bulunan taksi duraklarını Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi dokuya uygun bir şekilde yeniledik” dedi.

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından şehrin modern çizgisiyle tarihi dokusunu ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda ilçe merkezinde bulunan 3 taksi durağı Selçuklu-Osmanlı mimarisiyle yenilenirken, aynı çalışmaların farklı bölgelere de uygulanacağı bildirildi.

Hizmete sunulan taksi duraklarını ziyaret ederek taksi esnafıyla bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın farklı ve özel bir projeye daha imza atıldığını ifade etti.

NST_0203

Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projeleri bir bir hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Okay, bu kapsamda modern projelerin tümünde Selçuklu-Osmanlı mimarisini kullandıklarını anlattı.

NST_0328

Taksi duraklarının yenilenmesi projesinde aynı tarihi dokuyu sergilediklerini aktaran Başkan Okay, Ulu Cami, Akbank ve eski SSK duraklarının yenilendiğini vurguladı.

FLAS

Taksi esnafıyla sohbet eden Başkan Okay, proje hakkında esnafın da görüşlerini aldı. Başkan Okay, burada gazetecilere yaptığı açıklamalarda şunları söyledi : “İlçe sınırlarımızda bulunan taksi duraklarının yenilenmesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Yenilediğimiz duraklarımızdaki taksici kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bu hizmetle ilgili kendilerinin de fikrini aldık. Memnuniyetlerini dile getirdiler.

NST_0082

Daha önce de ilçemize yapacağımız hizmetlerde tarihi Selçuklu-Osmanlı motiflerini kullanacağımızı dile getirmiştik. Buradaki çalışmamızda da aynı motifleri kullandık. Dulkadiroğlu sınırları içerisinde Ulu Cami, Ak Bank  ve Eski SSK duraklarını yeniledik. Önümüzdeki süreçte ilçe sınırlarımızda bulunan taksi duraklarımızı yenilemeye devam edeceğiz. Taksici kardeşlerimizin daha güzel ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet etmesini istiyoruz.”

NST_0107

Taksi esnası ise Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu güzel hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle şehre gelen yabancılara hizmet ettiklerini kaydeden taksi esnafı, bu güzel görüntüyle şehrin tanıtımına da katkı sağladıklarını aktardı. Taksi esnafı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ederek hizmetlerinde başarılar diledi.

Ziyarete Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’de katıldı.

NST_0137

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.