DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
GRAM ALTIN 2.438,82 % 0,11
ÇEYREK A. 3.987,47 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dulkadiroğlu’nda Neden Trafik Eğitim Alanı Yok

Son Güncelleme :

07 Ekim 2016 - 6:46

/ kez okundu.
Dulkadiroğlu’nda Neden Trafik Eğitim Alanı Yok
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • Dulkadiroğlu’nda Neden Trafik Eğitim Alanı Yok?
  • Dulkadiroğlu Öksüz Mü Kaldı?

Kahramanmaraş’ta Her geçen gün artan araç sayısı sorun yumağına dönüşüyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi’nin ayrı ayrı trafik eğitim alanının olmayışı kursiyerleri oldukça zorluyor. Zaman zaman trafiğin aksamasına da neden olan bu durumdan gerek kursiyerler, gerekse de özel sürücü kursları bu durumdan şikâyetçi.

 

Trafik Aksıyor, Sürücüler Korku Dolu Anlar Yaşıyor!

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özel Cesur Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ahmet Cesur, yaşanan sorunların direksiyon sınavlarında başarının düşmesine sebep olduğunu söyledi.

Kursiyerlerini trafikte zor anlar yaşadığını kaydeden Cesur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dulkadiroğlu ilçemizde 21 tane sürücü kursu bulunmaktadır. On iki Şubat ilçemizle beraber ilimizdeki MTSK sayısı 33 oluyor. Hepsi hafta içi en az 2 şer araçla eğitim çalışması yaptığında ortalama 70 araç yapar. Bu en iyimser rakamdır. Hafta sonu iki ilçenin de aynı gün olan sınavlarında bu kadar araçla sınav yapılmaktadır. Bu araçlar sınavın yapılış şekli itibari ile aynı anda çıkış ve giriş yapıyorlar. Ayrıca geri geri gitme ve iki duba arasına park etme sırasında kalabalıktan ve sınavın getirdiği heyecandan öğrencilerimiz çalışma sırasında yapmadıkları hataları yapmakta ve direksiyon sınavında başarının düşmesine sebep olmaktadır. İki ilçenin de araçları kavşaklarda ve kırmızı ışıklarda çakışmaktadır. Bu kadar risk taşıyan araç aynı RUT alanı içerisinde yeterince tehlike arz etmektedir. Sürücü kursları hal itibari ile hafta içerisinde eğitim çalışmalarını burada yapmaktadır. Her geçen gün trafik yoğunluğu artan bu bölgede bu kadar fazla sürücü kursu aracı risk taşımaktadır. Her ilçe başka alanlarda sınav yaparak bu riski azaltmalı ve yaymalıdır. İl trafik komisyonunun bu çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Belediyelerimiz sınav alanının istihdamında On iki Şubat bölgesindeki sınav alanında yaptığı gibi burada da yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

Kursiyerler Izdırap Yaşıyor!

Eğitim alanına katılan kursiyerlerin ızdırap dolu anlar yaşadığına dikkat çeken Başkan Cesur şunları söyledi: “Doğukent, Namık kemal, Karacasu gibi yani şehrin özellikle Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan insanlar için direksiyon eğitim çalışmasına katılmak ızdırap haline gelmektedir. Bir iki saat direksiyon dersine katılmak için sarf ettikleri mesafeyi siz düşünün. Gidiş gelişle geçen zaman öğrencinin gününün ölmesine sebep olmaktadır. Toplumsal faydayı düşündüğümüzde büyük verim kaybına sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı öğrencilerimiz şikâyetçidir aynı zamanda bu kadar aracın aynı anda trafik yoğunluğuna sebep olmasından dolayı da bölge sakinleri de kalabalıktan şikâyetçilerdir. İl ve ilçe Milli eğitim müdürlükleri bu konuda sürücü kursları öğrenciler ve bölge sakininin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Büyük Şehir Belediyemizin yardımıyla Dulkadiroğlu bölgesinde sınav alanı tertip etmek için gerekli girişimleri yapacaklarına inanıyoruz. Bu konularda birkaç kere girişim olsa da hep sonuçsuz kaldı.”

14572521_261295160933101_1365931947_o 14572536_261295164266434_1374402305_o

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.