DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU’NDA MESLEKLER UNUTULMAYACAK

Son Güncelleme :

18 Mart 2015 - 9:40

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU’NDA MESLEKLER UNUTULMAYACAK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmak ve kültürel zenginliği devam ettirmek amacıyla önemli bir çalışmaya daha imza attı. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu bölgesinde el sanatı icra eden mesleklerden işyeri kontrolünde kolaylık sağlanacağı, ruhsatlandırma ve dosya ücretinin ise alınmayacağı ifade edildi.

Kahramanmaraş’ın kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan merkez ilçesi Dulkadiroğlu Belediyesi, kültürel alanda başlattığı projelerle bu zenginliklerini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Tarihi hanları, hamamları, camileri ve konaklarıyla Kahramanmaraş’ın kültürel mimarisini bünyesinde barındıran ilçe, kültürünün önemli bir parçası olan ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak adına da önemli bir projeye imza attı.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri teşvik etmek amacıyla başlatılan projeyle, özellikle yemenicilik, külekçilik, semercilik ve diğer el sanatlarının yeniden canlandırılması amaçlanıyor.

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantılarında gündeme gelerek karara bağlanan değişiklikle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından hazırlanan sertifikalar, projeden faydalanacak iş yerlerine Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından dağıtılacak.

20 Mart 2015 Cuma günü saat 14:00’da Taşhan Çarşısında esnafla buluşacak olan Başkan Okay, burada proje hakkında esnafa detaylı bilgi verecek. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından tespit edilen esnafa sertifikasını verecek olan Başkan Okay, bu projeyle unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutmayı ve esnafa katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Başkan Okay, konuyla ilgili kamuoyunu şu sözlerle bilgilendirdi: “Şehrimize ait olan kültürel değerlerin devamlılığını sağlayan el işçiliği gerektiren yöresel el sanatları (yemeni, külek, semer vb.) iş kollarına ruhsatlandırma sürecinde kolaylık sağlamak için, işyeri kontrol ve dosya ücretinin bahsi geçen iş kollarından alınmaması için Dulkadiroğlu Belediye Meclisi tarafından karar alınmıştır. Bu iş kollarına ait meslek sahibi kişiler Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüz tarafından tespit edilerek, el sanatları zanaatkarlık tescil belgesi tanzim edilmiştir. Bizlerde esnafımıza belgelerini takdim ederek onların mesleği ayakta tutma çabalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.