DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN ANLAMLI BULUŞMA

Son Güncelleme :

26 Kasım 2018 - 11:43

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN ANLAMLI BULUŞMA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğü 2018 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen gençlik buluşması sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Bu kapsamda, İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü “Peygamber Efendimiz ve Gençlik” teması ışığında gençlerle buluşması daha bir anlam kazanmış oldu.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü olarak Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle ilçede bulunan 17 liseden öğrencilerin, idarecilerin, öğretmenlerin ve Gençlik Koordinatörü olan okul sorumlularının davet edildiği yaklaşık 500 kişinin katıldığı kahvaltı programıyla geniş bir gençlik buluşmasına imza attı.

Kur’an-ı Güzel Okuma derecesi olan Kari genç Mehmet Ali Sarıtürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyenleri mest etti. Program Murakıp Mikail Koç’un güzel sunumuyla ardından Dulkadiroğlu Müftülük Personeli Niyazi Dağ’ın yaptığı güzel yemek duasıyla eller semaya kalktı.

Daha sonra Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü Davut Polat açılış konuşması yaparak haftanın öneminden bahsetti. Müftü Polat konuşmasında; “Cenabı-ı Allah bizleri şefaatine nail eylesin. Peygamber (S.A.V) Sirac-ı Münürdir. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkardığı için aydınlatan bir güneştir. İlkeleriyle Zihinleri aydınlatmış, kalpleri ve gönülleri aydınlatmış ruhlarımızı rahatlatmıştır. Bizlerde peygamberimizin yolunda devam edersek O’nun ilkelerine sarılırsak, aklımız, gönlümüz, kalbimiz, vicdanımız, topluluğumuz, her şeyimiz aydınlık olacaktır, yarınlarımız güzel olacaktır.”şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt selamlama konuşmasında Mevlid-i Nebi haftasında temanın “Peygamberimiz ve Gençlik” olunca burada gençleri görmenin sevincini yaşadıklarını belirterek İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.

Peygamber ve Gençlik üzerine konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, davete icabet ettikleri için gençlere teşekkür ederek başladı. Millet olarak Peygambere karşı tarifi imkânsız bir muhabbetin olduğunu kaydetti.

Dulkadiroğlu Gençlik Koordinatörü Cafer Dağ bu güzel buluşmanın Kahramanmaraş yatılı hafızlık derneği, İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Amaçlarının Âlemlerin Efendisi peygamberimizin emanetini gençlerle bir adım daha ileri götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrenciler adına konuşan Kahramanmaraş Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Hüseyin Serkan Güneçıkan, Sütçü İmam Anadolu İmam hatip Lisesinden Aycan Doğru programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi öğrencileri ilahileriyle programa renk kattı. Program öğrencilerin protokol üyeleriyle tek tek tokalaşmasıyla son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.