DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi’yle büyüyecek

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2015 - 6:59

/ kez okundu.
Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi’yle büyüyecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “En önemli seçim vaatlerimizden olan Kamu Külliyesi’nin yapımı için planladığımız imar uygulaması projesi meclisimizden geçti. Bu proje bölgemizi büyüterek geliştirecek en önemli projelerimizdendir” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Necati Okay’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, Başkan Okay’ın en önemli seçim vaatlerinden olan Kamu Külliyesi projesinde önemli bir adım atılarak bölgede yapılan imar uygulamaları oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kamu Külliyesi projesinin bundan sonraki süreçte projelendirilerek kamuoyunun takdirine sunulacağını söyledi.

“İlçelerin doğuya doğru gelişe bileceğini Kamu Külliyesi Projesiyle göstereceğiz” diyen Başkan Okay, bir yıllık hizmet süreci boyunca bu hususta önemli çalışmalar yapıldığını anlattı.

İmar uygulamalarıyla elde edilen alanlar üzerinde çalışma yapıldığını dile getiren Başkan Okay, bu çalışmalar sonunda ortaya çıkan imar uygulamasının Dulkadiroğlu Belediye Meclisi’nde kabul gördüğünü ifade etti.

Başkan Okay, “Bir yıldır üzerinde çalıştığımız ve seçim sürecinde en önemli vaadimiz olarak dile getirdiğimiz Kamu Külliyesi Projesi için Dulkadiroğlu Belediye Meclisimizden imar uygulaması projesi geçti” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugünden itibaren Kamu Külliyesi için tam anlamıyla start veriyoruz diye biliriz. Başlangıçta bir proje yapacağız ve gerekirse bu projeyi kamuoyu ile paylaşacağız. Kamuoyundan da bu proje hakkında görüş ve öneri alacağız. Kaymakamlık binamızın, belediye binamızın ve diğer kamu binalarının işleviyle alakalı bölge halkımızın da görüşleri bizim için çok önemlidir. Kahramanmaraş’ımızın ihtiyacını görecek ve bölgemizi cazibe merkezi haline getirecek bu projeyi yapmak bizlere nasip oldu. Her türlü güncel ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurarak bu projeyi yaptık. Önümüzdeki 50 yılı düşünerek planlayacağımız bu alanı çeşitli rekreasyon alanlarıyla zenginleştirerek yapacağız.”

Kamu kurumlarının binalarının yanı sıra bölgeye hitap edecek çok önemli sosyal alanlarında projeye dahil edildiğini aktaran Başkan Okay, “Burada kamunun ihtiyaçları olan sosyal alanları da bölge içerisine kazandıracağız. Gençlik Merkezi, Cami ve yeşil alan projeleriyle sosyal yönden önemli projeler sunacağız. Bu bölgede yeni bir şehir inşa etmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.