DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU ÇİÇEK AÇIYOR

Son Güncelleme :

04 Ocak 2018 - 6:55

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU ÇİÇEK AÇIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Sürdürülebilir Ekolojik Çevre ve Gelecek Nesil Haklarını Koruma Derneği ile Dulkadiroğlu Belediyesi, ‘Dulkadiroğlu Çiçek Açıyor, Balkonlar Renkleniyor’ projesi kapsamında balkonları çiçeklerle süslemeyi hedefliyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi ARGE biriminin hazırladığı proje kapsamında toplamda 13 bin adet kök çiçeğin toprakla buluşturulmasının hedeflendiği bildirildi. Proje kapsamında Maraş Sümbülü, Maraş Şebboy’u ve Maraş Aslanağzı bitkilerinin proje kapsamında yetiştirilip ilçe sınırlarındaki balkonlarda sergileneceği ifade edildi. Sürdürülebilir Ekolojik Çevre ve Gelecek Nesil Haklarını Koruma Derneği Başkanı Cafer Kalalı, projeyle Kahramanmaraş’ın endemik ve kültür bitkilerini hatırlatmayı, yetiştirmeyi ve insanların bilgilendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Proje ortağı olan Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ve ARGE birimine teşekkür eden Kalalı, Dulkadiroğlu’nun balkonlarının proje kapsamında çiçeklerle donatılacağını hatırlattı. Projenin 01 Kasım 2017 yılında başladığını aktaran Kalalı, 17 Eylül 2018’de de sona ereceğini kaydetti. Endemik bitkiler içerisinde Sümbül, kültürel bitkilerde ise Şemboy ve Aslanağzı’nın Dulkadiroğlu’nun balkonlarına yakışacağını ifade eden Kalalı, projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.