DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ’NDEN BÖLGESEL EĞİTİM SEMİNERİ

Son Güncelleme :

13 Şubat 2015 - 14:59

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU BELEDİYESİ’NDEN BÖLGESEL EĞİTİM SEMİNERİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde ‘İdari ve Mali Mevzuat’ dergisi tarafından, Vizyon Yayınları’nın katkılarıyla Şubat ayında bölgesel eğitim semineri düzenlendi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim semineri geniş katılımla gerçekleştirildi.  ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düşüncesini esas alarak vatandaşa hizmeti kutsal sayan Dulkadiroğlu Belediyesi, personelin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi için gerçekleştirdiği eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi.
‘İdari ve Mali Mevzuat’ dergisiyle Vizyon Yayınları’nın katkılarıyla gerçekleştirilen programa Dulkadiroğlu Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş’ın yanı sıra; Adana, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Kayseri Belediyelerinden katılımın olduğu program, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Maliye Bakanlığı Uzmanı Danışman Hüseyin Soylu’nun gerçekleştirdiği eğitim programı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Konferans salonunda yapıldı.
Belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye birim amirleri ve belediye personelinin katıldığı eğitim programın ilk bölümünde şu konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı:
5018 sayılı kanunda harcama süreci, Harcama sürecindeki aktörler ve sorumlulukları, Ön mali kontrol ve harcama öncesi kontrol, Sayıştay denetimi, Stratejik plan ve performans programı.
Programın öğleden sonraki bölümünde ise uzmanlar katılımcılara şu konular hakkında bilgi aktardı:
Bütçe ve hazırlanmasında dikkat edilmesi gerekenler, faaliyet raporu hazırlama ve Sayıştay denetimi, İç kontrol eylem planı hazırlanması, Kurumsallaşmanın önemi, unsurları, İç kontrol eylem planının gerçekleştirilmesi (Süreç, görev tanımları, kontrol listesi, prosedür yönetim)
Eğitim seminerinin ikinci gününde ise katılımcılar şu konular hakkında bilgilendirildi:
Sayıştay denetimi ve muhasebenin önemi, Mali tablolardan, mizanlardan ve muhasebeden risk tespiti, Dönem sonu ve dönem başı işlemleri, Hataları düzelmesi, Dönem sonu işlemlerine hazırlık, envanter işlemleri, örnek mizan inceleme.
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bu gibi Hizmet içi Eğitim Seminerlerin devam edeceği bildirildi.
Bölge illerden eğitim seminerine katılan personel Dulkadiroğlu’nun misafirperverliğinden memnun kaldıklarını dile getirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.