DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ GÖREN GÖZLERİ OLDU

Son Güncelleme :

11 Mart 2015 - 11:48

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU BELEDİYESİ GÖREN GÖZLERİ OLDU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, görme engelli öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Eğitimde engel olmadığını kanıtlayarak başarılı birer birey olmak istediklerini ifade eden görme engelli öğrenci Süleyman Küsmüş ve Fatma Selaldı’ya, Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından içerisinde görme engellilere özel program bulunan dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi’nin görme engelli öğrencileri Süleyman Küsmüş ve Fatma Selaldı, daha verimli ve daha sağlıklı bir eğitim almaları için olmazsa olmaz olan bilgisayarlarına Dulkadiroğlu Belediyesi eliyle kavuştu.

Dulkadiroğlu Belediyesi’ne görme engellilere özel bilgisayar programı ve bilgisayar talebinde bulunan 11. Sınıf öğrencileri Süleyman Küsmüş ve Fatma Selaldı’nın bu talebine Başkan Okay yanıt verdi ve öğrenciler bilgisayarlarına kavuştu.

Başkan Okay’ı makamında ziyaret eden görme engelli öğrenciler, eğitimleri için çok önemli olan bu sisteme ve teknolojiye kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Başkan Okay’a kendilerine verdiği bu destekten dolayı teşekkür eden görme engelli öğrenciler, asıl teşekkürü ise eğitim hayatlarını en üst düzeyde tamamlayarak yapacaklarını belirtti.

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdürü Salman Malkoç’un katıldığı ziyarette öğrencilerin sevincini paylaşan Başkan Okay, eğitim öğretimde engelin olmadığını hatırlatarak bundan sonraki süreçte de bu öğrencilerin başarılarının takipçisi olacağını aktardı.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak özellikle kadınlara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Başkan Okay, öğrencilerin diğer eksiklerinin de giderilmesi için talimat verdi.

Yurt dışından özel getirtilen lisanslı programın ömür boyu kullanıla bileceğini belirten Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Eğitimde engel olmadığını çok iyi bilen birisi olarak bu kardeşlerimizin daha da başarılı olacağına inanıyorum. Kıt imkânlarla eğitimini tamamlayan yakın bir arkadaşım var. Bu değerli öğrencilerimizin eğitimlerine daha modern ve iyi şartlarda devam etmesi için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bir katkı sağladık. Bundan sonraki süreçte bu kardeşlerimiz eğitimlerini daha başarılı şekilde devam ettireceklerdir. Bizlerde onların başarılarının takipçisi olacağız ve ihtiyaç duyduklarında yine destek olacağız. Bizim de onlardan talebimiz başarılı olmaları ve bizleri gururlandırmalarıdır. Ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza gözelikle de görme engellilere yönelik çok önemli çalışmalarımız var. Bu vatandaşlarımızın daha rahat hareket etmeleri ve hayatlarını sürdüre bilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Onlara özel yürüyüş yolları dizayn ederek hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Belediye binamız da görme engellilerimizin rahat bir şekilde gezip işlerini hallede bilecek şekilde dizayn edilmiş durumdadır.”

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdürü Salman Malkoç’ta Başkan Okay’a bu anlamlı desteğinden dolayı teşekkür ederek öğrencilerin eğitim hayatına çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

Üniversite sınavına hazırlanacak olan bu öğrenciler için bilgisayar ve görme engellilere özel programın çok önemli olduğunu dile getiren Malkoç, “Değerli başkanımıza öğrencilerimizin eğitim durumlarıyla ilgili gösterdiği hassasiyet çok önemliydi. Bu noktada kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimiz çok başarılı, bu başarılarını devam ettirmeleri için gerekli ekipmanları yoktu. Bunu da Dulkadiroğlu Belediyesi sağladı. Başkanımıza ve bu hizmette emeği geçen herkese yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.