DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.102.959 5.548
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ BAYRAM KAHVALTISI

Son Güncelleme :

20 Temmuz 2015 - 9:42

/ kez okundu.
DULKADİROĞLU BELEDİYESİ BAYRAM KAHVALTISI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Osmanlı devletinin geleneksel bayram kahvaltısını bu Ramazan Bayramı’nda da sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, 2 bin kişiyi kahvaltı masasında buluşturarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte ortaya koyduğu projelerle vatandaşın takdirini toplayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ilkini geçen yıl düzenlediği bayram kahvaltısını bu yıl Bağlarbaşı mahallesinde yaptı.

Yaklaşık 2 bine yakın vatandaşın bayram namazı sonrasında kahvaltısını yaptığı alanda gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu güzel ortamdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazan geleneklerini başarılı bir şekilde sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi’nin, Osmanlı devleti döneminde gerçekleştirilen bayram kahvaltılarını yeniden canlandırmasından duyduğu sevinci dile getiren Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu gibi programlar birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi, aidetimizi, inancımızı ve kültürümüzü hem hatırlatması hem de yaşatması itibarıyla çok önemli. Ayrıca bin 400 yıllık bir geleneğin devamı olması nedeniylede ayrıca bir öneme sahiptir. Bayramlar kardeş olduğumuz günlerdir. Allah ağzımızın tadını bozmasın. İnşallah evlatlarımız daha güzel bayramlarda bir araya gelsinler ve kardeş olsunlar. Bugün vekil ile asil sabah kahvaltısında buluşmuştur. Önemli olan bu birlik ve beraberliktir. Masanın öbür tarafında değil, masanın aynı tarafında beraberce otura bilmektir. Rabbimin bunu daim etmesini temenni ediyor ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a böyle anlamlı bir programa imza attığı için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Ünal’ın ardından konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da gelenek ve görenekleri yaşatmak adına başlattıkları seferberliği sürdürdüklerini kaydetti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eski nesillere gelenekleri hatırlatacaklarını, yeni nesle ise eski gelenekleri öğreteceklerini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  ” Dulkadiroğlu Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Geçmişle ilgili ne tür geleneğimiz varsa bunları gün yüzüne çıkaracağız. Vatandaşlarımıza bu geleneklerimizi ve göreneklerimizi yeniden hatırlatırken, yeni yetişen nesillere de bunları öğretmiş olacağız.”

Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde tamamladı: ” Osmanlı geleneği olan bu bayram kahvaltılarını geçen yıl başlatmıştık. İnşallah bundan sonrada her Ramazan bayramı sonrasında bir camimizin yakınında yapmaya devam edeceğiz. Bugün de Bağlarbaşı mahallemizde bulunan Yeşil Cami’de milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve çok değerli misafirlerimizle gerçekleştirdik. Bayramımızın derecesini bir kat daha artıran, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir sofrada hemşerilerimizle birlikte oldu. Bu sofra etrafında bu güzel insanları bir araya getirmemizle maksadımız hasıl oldu. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Ramazan bayramını tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Okay vatandaşlarla sohbet ederek Dulkadiroğlu Belediyesi’nin projelerini anlattı.
Programa, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın yanı sıra; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, Ak Parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NST_6444 NST_6498 flas

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.